Sajtóközlemény: reagálás arra, ami az MSZP Sopron és környéke helyi szervezetével történt

Dekorálják a soproni MSZP új irodáját az Erzsébet utcában / Olvasói fotó, köszönjük!

Feloszlott az MSZP soproni szervezete – írtuk meg a helyi alapszervezet oszlopos tagjainak közleménye után portálunkon, ám az ügy folytatódik. Az MSZP sajtóosztálya az alábbi tájékoztatást osztotta meg szerkesztőségünkkel, amit most változás nélkül közlünk:

“Sajnálatunkat fejezzük ki azzal kapcsolatban, ami az MSZP Sopron és környéke helyi szervezetével történt.

Az MSZP országos vezetése a tárgyalások során mindvégig jóhiszeműen járt el, folyamatosan egyeztetve a soproni szervezetünk elnökével. Ezeken az egyeztetésen az MSZP elnöksége azt a tájékoztatást kapta, hogy nincs a soproni helyi szervezetnek saját jelöltje, így nem láttuk akadályát, hogy helyben, a szövetségi megállapodásnak eleget téve, Jakál Adrienn önkormányzati képviselőt, a Párbeszéd-Zöldek elnökségi tagját támogassuk, aki a 2021-es előválasztáson egyszer már a Párbeszéd és az MSZP közös jelöltjeként – a helyi szervezet elfogadásával – mérettette itt meg magát.

Természetesen vannak olyan városok, ahol viszonzásként a megállapodás értelmében a Párbeszéd támogat MSZP-s jelölteket. A megállapodás értelmében 5 helyen támogatja az MSZP a Párbeszéd-Zöldek jelöltjét, a Párbeszéd-Zöldek pedig cserébe 28 helyen támogatja az MSZP-s jelölteket.

A szövetségi megállapodást követően a soproni szervezet vezetése korábbi sérelmekre hivatkozva mégsem találta támogatásra érdemesnek Jakál Adriennt, így beállt Sovány Endre civil polgármesterjelölt mögé. Ezt követően a soproni városi elnök – érezve saját felelősségét a kialakult helyzet miatt – lemondott pozíciójáról.

A feloldhatatlan patthelyzet eredményeképpen a soproni vezetés úgy döntött, hogy feloszlatják közösségüket, amit sajnálunk.

Az MSZP országos vezetésében mindent elkövetünk, hogy rövid időn belül újra alakítsuk a Sopron és környéke helyi szervezetünket, ahová a korábbi tagokat és az új jelentkezőket is nagy szeretettel várjuk.”

Kapcsolódó cikkek:

 

Nyitókép illusztráció!