Jakál Adrienn lesz a Párbeszéd és a DK soproni polgármesterjelöltje

Forrás: Jakál Adrienn Facebook-oldala

A Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció (DK) Jakál Adriennt, a Párbeszéd elnökségi tagját indítja soproni polgármesterjelöltként az önkormányzati választáson – ezt a két párt politikusai jelentették be pénteki, online sajtótájékoztatójukon.

Az eseményen Jakál Adrienn arról beszélt, hogy a jelenlegi városvezetés nem hajlandó kezelni a meglévő problémákat, “vannak átadások és vannak protokollesemények, de nincsenek megfelelő válaszok”. Jelenleg Sopronnak nincs gazdája, aki “túllátna a szalagátvágásokon” és megfelelően fókuszálna a problémákra – fogalmazott a helyi önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy egy élhető és fenntartható városnak az az alapja, ha kikérik az emberek véleményét és bevonják őket a döntésekbe.

Az ellenzéki politikus a kezelésre váró gondok között például a lakosságszám növekedését, a magas ingatlanárakat, a vállalkozások támogatását és a posták újranyitását említette. Hozzátette, mindezek mellett biztonságot kell teremteni, mert “nem lehet az, hogy este félelemben menjünk haza”.

Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, hogy Jakál Adrienn Sopron egyik leghűségesebb politikusa, aki hűséges az ott élőkhöz, hűséges a városhoz, mint intézményhez, illetve hűséges a környezethez és annak védelméhez.

Jakál Adrienn / Fotó: archívum

Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke úgy fogalmazott, hogy a jelölt harcosan, környezettudatosan áll ki a soproniak számára fontos ügyekért, oroszlánrésze volt a közvilágítás helyreállításában és a tömegközlekedés utasbarátabbá tételében.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta, Jakál Adrienn a helyi közgyűlés tagjaként mindent megtett annak érdekében, hogy előrelépést érjen el az emberek életét közvetlenül érintő ügyekben. Kiemelte, hogy az önkormányzati politikus egyfelől fellépett a helyi tömegközlekedésért, másfelől pedig a Fertő-tavi beruházás ellen.