Használatba adják a vitorlás- és horgászkikötőt a Fertőn, kialakítják a strandot és a hajókikötőt

Forrás: Lázár János Facebook-oldala

A belengetett ígéretnek megfelelően a Fertő tó partjáról jelentkezett videóüzenettel Farkas Ciprián polgármester és Lázár János építési és közlekedési miniszter, hogy három pontban összegezzék a tudnivalókat a fejlesztés jövőjét illetően.

A magyar kormány és Sopron város együttműködésesében megvalósuló Modern Városok Program keretében az egyik legnehezebb falat a Fertő tó turisztikai célú fejlesztése – derül ki a videóból. A korszakos fejlődési lehetőséget nyújtó program szinte minden eleme már sikeresen megvalósult, de a Fertő tavi vízitelep ügye még lezáratlan.

Forrás: Lázár János Facebook-oldala

A félbemaradt, felfüggesztett beruházás sorsát három pontban rendezik, melyet a soproni városvezető ismertetett:

1. A területi északi részén, a jelenleg legkiépítetebb kikötőt ideiglenes használatba adják a vitorlásoknak és horgászoknak.

2. A déli részen kialakítják a strandot és annak kiszolgáló létesítményeit, valamint az ökoparkot és a hajókikötőt is megvalósítják.

3. Távlati vízióban az eredeti terv megvalósítása, melyet évekre elhalasztottak.

Forrás: Lázár János Facebook-oldala

A kormánypárti politikusok abban bíznak, hogy ezen fejlesztések megvalósításával, az említett intézkedésekkel a soproniak elégedettek lesznek, hiszen sok év után újra birtokba tudják venni a Fertő partot. Leszögezték, torzó nem maradhat, nem engedték el a nagyívű fejlesztési elképzeléseket.