Valami körvonalazódik a Fertő tó partján – sejteti Lázár János egy fotóval

Forrás: Lázár János Facebook-oldala

A lényeget azonban még nem árulta el az építési és közlekedési miniszter, aki közösségi oldalán egy fényképes bejegyzéssel utal arra, hogy a Fertő tavi víziteleppel kapcsolatban bejelenteni valójuk lesz. A tó egyetlen magyarországi strandjánál, a Fertőrákosi öbölnél Lázár János mellett ott volt Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár és Krakkó Ákos sajtófőnök dr. Farkas Ciprián soproni polgármester társaságában.

A Facebook-posztban azt írják: “Valami körvonalazódik a Fertő tó partján. Szombat reggel egy videóban kiegyenesítjük.”

Mint ismert a Fertő part turisztikai célú fejlesztése tavaly év végén megtorpant, miután a kormány egy sor nagyberuházás felfüggesztéséről döntött. Azonban a politikai szereplők azt világossá tették, hogy a kormányzati szándék változatlan, nem tettek le a beruházás megvalósításáról, azt csupán átütemezték. Ellenben az is nyilvánvaló, hogy a vízitelep jelenleg építési területnek számít, így a látogatók elől le van zárva. Ezzel kapcsolatban nemrégiben Csepreghy Nándor a soproni múzeumnegyed átadóján elmondta:

“A soproniak a következő hetekben, hónapokban tudni fogják, hogy mikor, milyen lépésekben és hogyan kaphatják vissza a Fertő tó környékét.”

Elképzelhető, hogy a miniszterhelyettes által belengetett tájékoztatásra fog sor kerülni holnap, így érdemes követni az eseményeket, hiszen minden Soproni és környékbeli várja már, hosszú évek után mikor tud újra kijutni a Fertő tóhoz.

A Modern Városok Program egyik legnagyobb vállalása a Fertő part fejlesztése, mely Magyarország legnagyobb turisztikai fejlesztése a maga nemében. A beruházás első ütemében a mélyépítési munkák elkészültek, többek között kialakításra került egy új csatorna, stégek és kikötő. Pótolva a korábbi hiányosságot, közművesítették a területét és új partfalat alakítottak ki.