Elkészült a Paprét felújítása (FOTÓK)

Fotó: cyberpress.hu

Szeptember 14-én délelőtt adták át azt a három soproni közteret, melyek a közelmúltban újultak meg. A Szélmalom tér, a Washington park és a Paprét fejlesztésével kapcsolatban csütörtökön sajtótájékoztatóval egybekötött átadó ünnepséget tartott a soproni önkormányzat a helyszínen.

A városvezetés számára fontos, hogy a soproni családok minőségi környezetben tölthessék szabadidejüket, ennek érdekében az elmúlt hónapokban megújult a Paprét, a Washington-park és a Szélmalom tér is, melyeket egy sajtótájékoztató keretében, hivatalosan is átadtak csütörtökön dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester valamint Mágel Ágost és Juhász Adrienn önkormányzati képviselők jelenlétében.

A Zöldülő Belváros-program részeként idén áprilisban kezdődött meg Sopron belvárosának három zöldfelületének felújítása. A Paprét zöldfelülete és parkolója mellett megújult a Washington-park, valamint a Szélmalom tér is.

A környezetrendezési munkák során a Washington-parkban a parkon átvezető sétányok is új burkolatot kaptak, a fagylaltozó mellett pihenőteret alakítottak ki, valamint a parkot szegélyező kerítés renoválása mellett a növényzetet is felfrissítették.

A Szélmalom téren a pihenőkeresztnek is otthont adó zöld sziget felújítása során új sétányok, lépcső és támfal valósult meg. A friss növényvilág mellett új utcabútorok, padok és szemetesek is elhelyezésre kerültek.

A Papréten felújításra került a parkon áthaladó járda, emellett pedig új sétányok épültek, a parkolót is újjáépítették, valamint számos új növényt is ültettek. A téren a holokauszt emlékmű környezete is megújult, mely lehetővé teszi a méltó megemlékezések lebonyolítását a jövőben.

A zöldfelületek fenntartását mindegyik tér esetében automata öntözőrendszer biztosítja.

A cyberpress.hu a projektek előkészítéséről is beszámolt, de nyomon követte a felújítások megvalósulását is, majd két elkészült helyszínről is hoztunk egy-egy csokornyi fényképet. Most a Paprét következik:

Fotók: cyberpress.hu