Hangulatos pihenőparkot alakítottak ki a Szélmalom téren

Fotó: cyberpress.hu

Három soproni közpark megújítását indította el az önkormányzat párhuzamosan, ezúttal a Bécsi út melletti lankás dombon fekvő Szélmalom tér fejlesztésének örülhetnek a helyiek.

Ahogy azt a helyszíni tájékoztató táblák is kiemelték, a soproni városvezetés fontosnak tartja a parkok, zöldterületek megújítását, hogy a soproni családok minőségi környezetben tölthessék szabadidejüket. A Lénárd keresztről ismert füves, lankás domboldal korábban lényegi hasznos funkciót nem töltött be, a munkálatok során ezt a hiányosságot pótolták. A lejtős terepen új sétányokat, lépcsőt és támfalat építettek. Fákat és cserjéket ültettek, valamint gyepesítésre került sor. A kialakított parkban padokat helyeztek el, hogy az erre járók meg tudjanak pihenni. A hagyományos szemetes mellett kutyaürülék gyűjtő edényt is telepítettek.

Fotó: cyberpress.hu

A parkosítás a Szélmalom utca felőli oldalra is kiterjedt, az ízléses környezetrendezés a város többi hasonló fejlesztésével összefüggő koncepcióban készült. A növényzet fenntartását automata öntözőrendszer fogja ellátni a jövőben.

Fotó: cyberpress.hu

A zöldülő belváros európai uniós társfinanszírozásban megvalósuló pályázat ezen elmére 30 millió forintot költött a város a kormányzati támogatásból.

Fotó: cyberpress.hu