Lényegében el is készült a Washington park megújítása (FOTÓK)

Fotó: cyberpress.hu

Tartották a határidőt a Kőfaragó téri lakótelep határán fekvő háromszög formájú zöldterület fejlesztésénél, július végére gyakorlatilag levonulhatott a kivitelező Washington parkból.

A zöldülő belváros pályázati projekt részeként három soproni közteret frissített fel az önkormányzat, a Washington park felújítási munkálatai 30 millió forintba kerültek. A munkálatok 2023 áprilisban kezdődtek, mely sorában új átvezető sétányokat építettek ki, a fagylaltozó mellett padokkal, szemetessel egy pihenőtér jött létre. A Nepomuki Szent János szobor környezete ágyást kapott, de a kovácsoltvas kerítést és szegélyét is megújították a szükséges mértékben.

Fotó: cyberpress.hu

A helyszíni bejárás során azt tapasztaltuk, hogy bár padokból kevesebb lett (12 helyett 9), a hulladékgyűjtő edények száma jelentősen megnövekedett, hiszen eddig nem volt, most viszont 3 darab is rendelkezésre áll. Bár korábban a padok kapcsán érte a legtöbb kritika az elhanyagolt parkot, ezek hármasával kerültek telepítésre, s mindegyik padcsoport mellé került szemetes. Pozitívum, hogy a kavicsos utat térköves járda váltotta fel, így esős, csapadékos időben is járhatóvá tették a zöldterületet. Mégpedig úgy, hogy a megszokott gyalogos forgalmat vették alapul, elhagyva a korábbi sétálóutakat. A beruházás noha nem terjedt ki a nyilvános illemhely újbóli beüzemelésére, a gazdaságosságot figyelembe véve a tér adottságaiból minőségi javulást hozott ki.

Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu