Néhány óra alatt a szükséges aláírások négyszeresét adta le Farkas Ciprián

A választás előtti ötvenedik napon, 2024. április 20-án szombaton elindult a kampányidőszak. A jelöltek megkezdhették a támogatói ajánlások gyűjtését, mely feltétele a hivatalos nyilvántartásba vételnek. Sopronban sokak számára jelentette ez a startpisztoly eldördülését, hiszen minden bizonnyal hat polgármesterjelölt és legfeljebb tizenkét fős képviselőjelölti csapatuk azon van, hogy mielőbb teljesítse a hivatalos küszöböt.

Mint tegnapi cikkünkben emlékeztettünk, a polgármesterjelöltek számára 300 fő soproni választópolgár aláírása szükséges, a képviselőjelöltek számára néhány tucat elegendő.

Alig néhány óra alatt összegyűjtöttük és leadták a helyi választási irodánál a szükséges aláírások négyszeresét – jelentette be közösségi oldalán dr. Farkas Ciprián, Sopron jelenlegi polgármestere, aki a Fidesz-KDNP jelölésében indul újra a városvezetői tisztségért. Facebook-posztjában kifejtette, folytatják az aláírásgyűjtést, persze ez már csak amolyan választói aktivizálás és pártszimpátia felmérés, tesszük hozzá.

A közösségi médiában megjelentek szerint a többi polgármesterjelölt is hozzáfogott az aláírásgyűjtéshez, ennek eredményéről még nem számoltak be, de a késő délutáni, esti órákban még aktívan kampányoltak Sopron különböző pontjain. Kissé úgy tűnhet, voltak, akik bealudtak, vagy nem mérték fel kellően mekkora munkát kell fektetni a választópolgárok szemtől szembeni megszólításába.

A Nemzeti Választási Iroda honlapjáról kiderül, mint a hat soproni polgármesterjelölt a legeleső napon felvette az ajánlóíveket, ötük párt vagy pártszövetség jelölésében, egyikük függetlenként. A valasztas.hu portálon az alábbiak szerint szerepelnek:

  • Dr. Farkas Ciprián (FIDESZ-KDNP)
  • Holpár Csaba (MKKP)
  • Horváth Gábor (Mi Hazánk)
  • Jakál Adrienn (Párbeszéd-ZÖLDEK, DK, MSZP)
  • Reischl Gábor (Jobbik)
  • Sovány Endre (Független)

A szombat esti állapot szerint a 12 egyéni választókerületből 11-ben 5 képviselőjelölt, 1-ben 4 képviselőjelölt regisztráltatta magát az ajánlóívek átvételével. Egyedül Sovány Endre polgármesterjelölthöz kötődő képviselőjelöltek nem szerepelnek a nyilvántartásban, Sopron 09. számú egyéni választókerületben van az öt helyett négy név, az MKKP jelöltje hiányzik.