Kerülje el, megszűnt az Öntöde és Terv utcák vasúti átjárója!

Fotó: Olvasó, cyberpress.hu

A 8647-es északnyugati elkerülő és az ahhoz kapcsolódó útépítések előrehaladása miatt szükségesség vált az Öntöde és terv utcák találkozásánál lévő szintbeni útátjáró lezárása. A beruházó és a kivitelező célja, hogy a soproniak már májusban birtokba vehessék az új tehermentesítő utat, így a belváros érintése nélkül elérhetők lesznek az érintett városrészek.

Az Öntöde utca zsákutca, a vasúti átjáró lezárva / Fotó: cyberpress.hu

Az északnyugati elkerülő út a város két távoli pontja között biztosít közúti összeköttetést, az Ausztria vagy Győr / Sárvár felé indulók ki tudják kerülni a várost, hiszen az az M85-ös autóút Sopron-Nyugat csomópontjához és a 84-es főúthoz biztosít közvetlen elérést az Ágfalvi úti körforgalomtól. Az M85-ös még építés alatt álló szakaszának átadását követően egy körgyűrű jellegű elkerülő út fogja biztosítani Sopron belső úthálózatának tehermentesítését.

Fotó: cyberpress.hu

Az új 2×1 sávos 7,5 méter burkolatszélességű 3,6 kilométer hosszú út végcsomópontjain túl további két körforgalmat foglal magába, a Nyugati major és a Somfalvi út megközelíthetősége érdekében. A Somfalvi útnál külön kihajtó ágon érhető el a Terv utca, melyet a 8647-es út vasúti felüljárója alatt vezetnek át.

Fotó: cyberpress.hu

A szintbeni vasúti átkelő lezárása február 19-én, a kivitelezés előrehaladása miatt vált szükségessé, ez idő alatt az Öntöde és a Terv utcák is zsákutcaként funkcionálnak. Információnk szerint a Terv utcai csatlakozás kiépítését követően az Öntöde utca zsákutca marad, a korábbi útátjáró helyett a 8647-es északnyugati út vasúti felüljáróját lehet igénybe venni.

Fotó: cyberpress.hu

A Sopron – Ebenfurth vasútvonal és a közút szinbeni kereszteződését a jövőbeni városfejlesztési stratégia indokolja, mely a vasútvonal áthelyezésével számol. A Sopron – Bécsújhely vasútvonal feletti műtárgy úgy került megépítésre, hogy az alatt a jelenlegi egy vágányál több is átvezethető lesz.

Grafika: cyberpress.hu