Befejező munkálatok miatt új forgalmirend változás az M85-ös és a 84-es építésénél

Fotó: cyberpress.hu

A forgalmirend változás közleményét változatlanul mutatjuk:

Az Építési és Közlekedési Minisztérium Közúti Beruházás Lebonyolítási Főosztályának beruházásában épülő M85 autóút Fertőrákos csomópont – Sopron országhatár közötti szakaszának kivitelezője, az SDD Konzorcium tájékoztatja Önöket, hogy a 84. sz. főút Végcsomópont feletti részének végleges kialakítása miatt 2024. január 22. – 2023. február 28 között egy újabb forgalmi rend változásra kell számítani.

A munkáknak már most neki áll a vállalkozó, hogy minél hamarabb, lehetőleg már májusban megnyithassa az ÉSZAKNYUGATI elkerülő utat.

A kivitelezést végző vállalkozó célja a mostani tereléssel is az, hogy a befejezés előtt álló gyorsforgalmi út egyes szakaszainak igénybevételével olyan ideiglenes forgalmi rendet alakítson ki, amely a hátralévő kivitelezési feladatok mellett a közlekedést a lehető legbiztonságosabban, a forgalmi irányokat egymástól elválasztva, folyamatos haladást biztosítva valósíthatja meg.

A forgalom az országhatár felé a már elkészített 84. számú főút közlekedési sávjában halad, lokális sávváltásokkal, időszakosan igénybe véve a végcsomópont megépített direkt forgalmi ágát is.

Az országhatár felől érkezők Sopron irányába szintén egy sávban zavartalanul közlekedhetnek az újonnan megépített végcsomóponton keresztül, az M85 autóút bal pályájának belső sávjában, és az ideiglenes terelőúton át térhetnek vissza a 84 sz. főútra a Várost jelző táblánál.

A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! Az Építési és Közlekedési Minisztérium és az SDD Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a közlekedés zavartalan legyen.

A 8647-es északnyugati elkerülő út és a Sopron-Nyugat csomópont találkozása a 84-es és M85-ös utak keresztezésében / Fotó: cyberpress.hu