Hamarosan átadhatják – újra birtokba vehetjük a városi piac megújult épületét

Fotó: cyberpress.hu

Kormányzati támogatásból fogott bele a városvezetés a soproni piac és vásárcsarnok épületének átalakításába és bővítésébe, a korszerűsítés a Csarnok utcai létesítmény környezetét is érintette. Tudósítónk a napokban járt a helyszínen, a látottak szerint a környező utcák burkolata és a gyalogjárdák is felújításra kerültek, aszfaltos és térköves felületek egyaránt létrejöttek. Parkolóhelyeket is kialakítottak, az ígéret megoldás szerint a korábbi szintkülönbséget is megszüntették a piac körül.

Fotó: cyberpress.hu

Úgy tudjuk, az épület használatbavételi engedélye és az átadás-átvételi eljárások folyamatban vannak, így heteken belül újra birtokba vehetik az árusok és vásárlók a megújult piacteret. A városi piac épülete új tetőszerkezetet kapott, és a külső elárusító helyek felé beton pilléreken álló látszó faszerkezetű előtető épült. Érdemes visszagondolni, melyhez korábbi cikkünk fotós, videós segítséget is ad, milyen áldatlan állapotok, évtizedek óta fennálló problémák jellemezték a városi piac épületét.

A munkálatok rendkívül gyorsan lezajlottak, tavaly szeptember elején kellett az ideiglenes piacra átköltöznie a termelőknek, a kivitelezés befejezését tavasz végére ígérték. A határidőt úgy tűnik sikeresen tartották, hiszen május elejére láthatóan teljesen elkészült a beruházás. A Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt. megvalósításában épülő projekt olyan lett, mint amilyet a látványterveken bemutattak, így ezen a téren sem érheti kritika a döntéshozókat.

Fotó: cyberpress.hu

A soproni piac és vásárcsarnok felújításához kapcsolódó cikkeket ezen a linken keresztül érheti el.

Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu