Bővítették a közvilágítást és akadálymentesítették a szegélyt a kerékpárút felé a GYIK-parkolónál

Megkövetjük magunkat, már ami a közvilágítást és a babakocsi-, kerekesszék- és kerékpárosbarát közlekedést illeti a GYIK Rendezvényház mögött kialakított parkolónál. A kivitelezés tempóját azért még lehetne említeni, hiszen négy hónapja folyik a munka az Erzsébet-kert és a Mártírok útja szomszédságában.

A rendezett környezetre, a szabályozott parkolási viszonyokra nagy szükség volt, ezt már birtokba vehették a gépkocsitulajdonosok.

Nézzük a pozitívumot, hiszen van miről írni, változtak az állapotok a legutolsó ottjártunk óta.

Korábban arról írtunk, csak a bejáratnál látni a közvilágítás előkészítését, a parkolóban sötét az este és éjszaka. Azóta újabb előkészítések nőttek ki a földből, összesen legalább tizennégy új lámpatest lesz a parkolóhelyek és a közlekedő utak mellett. Ezzel minden bizonnyal sokak igényét teljesítették, és növeli a biztonságérzetet is.

Megoldódott az a probléma is, hogy át lehessen kerékpározni az új parkoló felé, ugyanis süllyesztettek a szegélyeket, és újra aszfaltoztak a kerékpárútra vezető járdaszakaszt.

Így aki babakocsival vagy kerekesszékkel érkezik, ezentúl akadálymentesen tud tovább közlekedni. Arról is beszámolhatunk, hogy a GYIK Rendezvényház hátsó bejárata is hamarosan újra használhatóvá teszik, ugyanis zajlik a lépcsősor rekonstrukciója.