30 pedagógus nagykövetet neveztek ki – Győr-Moson-Sopron vármegyei szakemberek is a kiválasztottak között szerepelnek

Illusztráció / cyberpress.hu

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította útjára a pozitív pszichológia alapjaira épített érzelmi intelligencia fejlesztő Boldogságóra Programját, amely mára közel 1500 óvodában és iskolában a mindennapok fontos része. A programban már több mint 7000 pedagógus vesz részt, közülük választottak ki országosan 30-at, akik nemcsak mindennapi munkájuk során képviselik ezt az egyedülálló élménypedagógia módszert, hanem például szakmai napok szervezésében és műhelymunkákban vesznek részt, a helyi közösséget megszólító programokat szerveznek a Boldogságóra Program témakörei mentén.

Győr-Moson-Sopron vármegyéből a győri Széchenyi Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar, illetve a Kölcsey Ferenc Általános Iskola pedagógusai is nagykövetekké váltak.

A Jobb Veled A Világ Alapítvány által 10 éve elindított Boldogságóra Programja mára az ország egyik legnagyobb civil szervezésű oktatási kezdeményezése, amely már a határainkon túli magyarlakta területek számos oktatási intézményében is nagy népszerűségnek örvend. Az egyedülálló módszertan mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt. Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák.

Az elmúlt években sokan csatlakoztak és biztosították támogatásukról az Alapítványt és ezt a kezdeményezést, például Tenki Réka színművész boldogságórás nagykövet is, aki a Programmal kapcsolatos élményeiről ebben a videóban nyilatkozott nemrég:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány a jubileumi, 10 éves évfordulóhoz kapcsolódóan létrehozta a Boldogságóra Pedagógus Nagykövet csoportot, amelyben olyan pedagógusok vesznek részt, akik kiemelt szerepet vállalnak a Boldogságóra Program közösségének összetartásában, fejlesztésében és a Program missziójának terjesztésében. Összesen 30 szakembert választott ki az Alapítvány, köztük vannak Győr-Moson-Sopron vármegyei pedagógusok is. Barabás Renáta, a győri Széchenyi Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karánk pedagógusa elmondta: „10 éve csatlakoztam a Boldogságóra Programhoz.

A játékos és érdekes feladatok segítségével megismerhetik önmagukat a gyerekek és közelebb kerülhetnek egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez. Tapasztalataim szerint mindig nagy örömmel és lelkesedéssel végzik a feladatokat és nemcsak nekik, nekem, pedagógusnak is pozitív megerősítést ad.” Szintén a nagyköveti program kiválasztottja Németh Andrea, a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola mesterpedagógusa: „Az ember társas lény, kapcsolataink minősége hozzájárul egyéni boldogságunkhoz. Hiszem, hogy fontos kisgyermekkortól tanítani, hogy tehetünk a boldogságunkért. 2018 szeptemberétől veszek részt a programban, ennek is köszönhetően az intézményünkben már 15 kolléga csatlakozott a programhoz.”

A Boldogságóra Pedagógus Nagykövet csoport tagjainak listája és bemutatkozó anyagaik elérhetőek ezen linken.

A Boldogságóra Programról további információk szintén megtalálhatóak a Jobb Veled a Világ Alapítvány www.boldogsagora.hu oldalán.