Nem égből pottyant a Paprétre a nyilvános illemhely, de újra van közvécé a parkban

Fotó: cyberpress.hu

Ismét lesz, illetve lett nyilvános toalett a soproni Papréten, a korábbi megoldáshoz hasonlóan egy mobil konténeres egység telepítésével biztosítják a szolgáltatást. Egy ilyen típusú közvécé könnyen telepíthető, egész évben használható, a helyszínen csak minimális infrastrukturális beruházásra van szükség.

A három helyiség vélhetően női, férfi, mozgáskorlátozott szekció lesz, az ajtókat érme bedobásával lehet felnyitni. Ottjártunkkor, december harmadik hétvégéjén még üzemen kívül volt az egység, hamarosan befejeződnek a munkálatok. Emlékein szerint a Paprét felújításához kapcsolódó pályázat nem tartalmazta nyilvános wc telepítését, így ezt valószínűsíthetően az önkormányzat saját forrásból rendelte el.

Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu

A munkálatok meglehetősen mély nyomot hagytak a frissen rendezett területen, ezeket biztosan helyre kell állítani. Ameddig meg nem nyitják, alig négy percnyi sétára van a legközelebbi nyilvános illemhely, az Árpád utcai parkolóház fölszintjén, onnan további két perc gyaloglással a várkerületi beton pavilonban is található közvécé.

Fotó: cyberpress.hu archívum
Fotó: cyberpress.hu