Léket kapott a Hűségkút? Kisebb tócsa formálódik a talapzaton …

Fotó: cyberpress.hu

A Kisvárkerület felé eső területen lázas munka folyik, a kihelyezett tájékoztató tábláknak köszönhetően mindenki tudhatja, hogy készül a Hűségpark, ami lényegében a Hűségkút kiegészítéseként jöhet létre. Mindkettő a magyar kormány adománya Sopron számára, az 1921-es népszavazás egy-egy jubileumi évfordulójának méltó elismeréseként.

A Hűségkút idén töltötte fennállásának huszadik évfordulóját, a 2001. december 14-i döntést követően 2003. június 20-án avatták fel a nagyérdemű előtt.

A díszkút három bronzfigurája szimbolizálja azt, amiért Sopron a Leghűségesebb Város cím mellett a hűség és szabadság városa is.

Fotó: cyberpress.hu

Sajnos azonban a diadalmas szimbolikát díszkút pillanatnyi állapota némileg beárnyékolja. Az isztriai keménymészkő illesztései között szivárog a víz, ám valószínűleg nem a medence ereszt. A talapzat délnyugati oldalán megjelent víztócsák alapján a 2016-os szivárgáshoz hasonló lehet a probléma, reménykedjünk, hogy mielőbb sor kerül a karbantartásra.

Egy biztos, bő egy hónapja már ilyen volt a helyzet, az elmúlt hetekben többször is megerősíts nyert a folyamatos szivárgó víz jelenléte.