Leaszfaltozták az Anger réti parkolót, ahol korábban a parkolás rendjét is szabályozták

Fotó: cyberpress.hu

Rendezett körülményeket teremtett a soproni önkormányzat a Balfi út melletti korábbi saras, kavicsos területen. Bő ezer négyzetméter került aszfaltozásra, a hiányzó szakaszon a járdát és a szegélyeket is pótolták. A hatalmas placc elsősorban az Anger réti sporttelepre érkezők számára biztosít parkolási lehetőséget, de sok más nyilvános parkolóval együtt itt is megszaporodtak az egész napos autótárolások.

Az egész városban ismert probléma enyhítésére a városvezetés módosította a helyi parkolási rendeletet, így augusztus 1-től többek közt a Balfi út ezen szakaszán az első 120 perc várakozás ingyenes.

Az evangélikus temető és a sportpálya közelében telepített napelemes fizetőautomatákon tájékoztató felirat hívja fel a figyelmet a változásra, és instrukciót ad a helyes igénybevételre.

Fotó: cyberpress.hu

Az önkormányzati tájékoztató felhívja  figyelmet arra, hogy a parkolás kezdetekor érvényes parkolójeggyel kell rendelkezni, annak hosszától függetlenül. Amennyiben a parkolás várhatóan nem haladja meg a 120 percet, úgy a két órára érvényes 0 Ft-os jegyet kell kiválasztani, ez esetben pénzérmét sem kell bedobni.

Amennyiben a parkolás meghaladja a díjmentes időszakot, úgy a megszokott módon, akár mobilparkolással is, váltható a további időre parkolójegy, például 2,5 órára 120 Forintért.

A III. zóna szerint 60 perc / 1 óra 240 Ft a díjtétel. A jegyeket kérik minden esetben a szélvédő mögé jól látható helyre elhelyezni.

Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu