Fókuszban a Fertő tavi fejlesztés

fotó: cyberpress.hu

Dr. Farkas Ciprián Sopron MJV. polgármestere, Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára és Nyul Zoltán magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár közös sajtótájékoztatót tartott a Fertő tó partján szerdán délelőtt.  A már szinte kész vitorláskikötőnél elhangzott, hogy folyamatos a törekvés arra, hogy folytatódjon a Fertő tavi beruházás, amelynek fejlesztési elemei ütemezetten valósulnak majd meg. A tervek szerint a kikötőt és környékét lehet majd leghamarabb látogatni, majd a következő ütemben elkészül a strand, a sétahajó és a horgászcsónak kikötő is. ( A napokban kiírt közbeszerzési felhívásról cikkünk alján olvashat! )

fotó: cyberpress.hu

Dr. Farkas Ciprián polgármester emlékeztetett arra, hogy a nyár folyamán Lázár János miniszter jelenlétében tettek egy olyan vállalást –  hogy egy ideiglenes infrastruktúra kiépítésének kivitelezésével – 2024 tavaszán átadásra kerül az északi kikötő, hogy a soproniak mielőbb birtokba vehessék a megújuló Fertő-partot. Ezen törekvés mentén haladnak, és a vállalást pedig be is tartják. Szó volt arról is, hogy egy új közbeszerzési eljárás keretében megvalósul a fejlesztés I. üteme is, amely szintén folyamatban van, hiszen a minisztérium a napokban kiírta az új közbeszerzési eljárást, így várhatóan jövőre megkezdődhet a strand, a hajóállomás és az ökopark kivitelezése is. Ezért köszönet jár a magyar kormánynak, hiszen továbbra is fontosak számára a soproni és környékbeli fejlesztések.  Dr. Farkas Ciprián hozzátette, hogy az elmúlt négy évben összehangolt politikai támadások célpontja volt a Fertő tavi fejlesztés, de nem fogják hagyni sem a baloldali politikusoknak, sem a Soros által pénzelt NGO-knak, hogy ellehetetlenítsék ezt a régóta várt fejlesztést.  Azért dolgoznak, hogy ez a projekt minél előbb megvalósuljon, és az emberek újra birtokba vehessék a Fertő partot.

fotó: cyberpress.hu

Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány évekkel az mellett tette le egy vállalást,  hogy a Fertő tó magyar oldalát is az osztrák partok infrastrukturális szintjére kell emelni, hogy minőségi turisztikai szolgáltatásokat lehessen nyújtani, mert a magyar emberek ugyanúgy megérdemlik ezt, mint a határ túloldalán élők. A projekt folytatásával az a cél, hogy minden olyan funkció, amely korábban jelen volt ezen a területen, az a jövőben korszerűbb, modernebb minőségben szolgálhassa az itt élők és az ide látogatók kikapcsolódását. Megújul a strand a szükséges kiszolgáló létesítményekkel együtt, ami olyan színvonalú lesz, amilyenre az itt élők várnak.

fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu

Nyul Zoltán magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár hozzátette, hogy számukra  a legfontosabb, hogy egy olyan beruházást valósítsanak meg, amely minőségben a lehető legtöbbet adja az embereknek, és ami hozzájárul a térség hosszútávú fejlődéséhez is.

fotó: cyberpress.hu

fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu

 

 

A közbeszerzési eljárásról itt írtunk korábban:

 

Kiírta a minisztérium a Fertő tavi fejlesztés új közbeszerzési felhívását