Ezt látod, amikor már késő: mutatjuk milyen a működő traffibox!

Fotó: cyberpress.hu

Szemfüles kollégánk elcsípte azt a pillanatot, amikor éppen dolgozott az egyik fixen telepített új típusú sebességmérő eszköz a soproni járásban. Mutatjuk, mit látnak a sofőrök, amikor már késő!

Térségünkben indultak el a sikeres úton azok az úgynevezett trafiboxok, amelyekből Budapest legalább százat szeretne, s közben lassan az egész országot behálózzák a szerkezetek. A Véda rendszer kiépítését követően 134 fix telepítésű kapu jelent meg az utak felett, ám ezek helyét a rendőrség hivatalosan is közölte, és hamar köztudatban is maradt létezésük. Tény, hogy a járművezetők hajlamosak a sebességhatárokat csak a mérési pontok közelében csökkenteni, ezért újabb helyszíneken is érdemes traffipaxozni.

A trafibox / traffibox ennek apropójának a rendőrség újfajta sebességellenőrzésre alkalmas eszköze, ami lényegében csak egy oszlopra szerelt doboz. Az idő nagy részében a fém vitrin üres, az illetékes kapitányság rendőrei csak eseti jelleggel helyeznek el benne készüléket. Így akár működik, akár nem, jó hatással van a közlekedésbiztonságra. Az előjelző táblák és a szürke doboz megléte a potenciális gyorshajtók számára is visszatartó erőt jelent.

Ám jöjjön a lényeg, ilyen amikor nem üres a doboz: a fix VÉDA rendszerrel közös beszerzésű 160 darab mobil egység egyik, egy lézeres ARH CAM-S1 dolgozik a térségi kisváros forgalmas utcáján.

Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu