Fertőszentmiklóson már három (!) új sebességmérő traffibox is van!

Traffibox sebességmérő pont és közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla / cyberperss.hu illusztráció

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket traffibox, a rendőrség újfajta sebességellenőrzésre alkalmas telepített út melletti doboza. Térségünkben került kihelyezésre az első ilyen, 2021 második felében Hegykőn. A település átkelési szakaszán létesült eszköz jó hatással van a közlekedésbiztonságra, visszatartó erővel bír: akár van benn éppen kamera, akár nincs.

Az osztrák mintára meghonosodott eszközök azóta egyre gyarapodtak országszerte, van már Fertőhomokon is, a legújabbak pedig Fertőszentmiklósra kerültek. Rögtön mindjárt három is.

A fertőszentmiklósi Rákóczi úton (Óvoda utcai kereszteződésnél) egy hosszú egyenesre lát rá a sebességellenőrző doboz, a Fertőd felé és az onnan érkezőket is tudja mérni.

Azonban nem ez az egy, hanem egy másik ilyen műszer is segíti a közlekedési szabályok betartatását a kisvárosban. A település déli oldalán az Újtelep utcában szintén van egy traffibox, a lakótelep buszmegálló közelében a Csapod felől vagy abba az irányba közlekedőket ellenőrzik.

Olvasónk jelzése alapján javítjuk korábbi állításunkat, mely szerint nem kettő, hanem három darab traffibox van a településen. A Fertőszentmiklósról Röjtökmuzsaj felé haladókat, illetve az onnan érkezőket a Vadász utcában telepített eszköz ellenőrzi.