Átadták a város legújabb bölcsődéjét a Hillebrand utcában

Fotó: Barcza Attila - Facebook

Már a gyermekek is birtokba vették az új, kormányzati támogatásból megépült Mosolyvár Bölcsődét, amelyet ünnepélyes keretek között adott át a városvezetés kedden. Az új bölcsődében a lehető legjobb és legkorszerűbb körülmények között nevelkedhetnek a soproni gyermekek.

Fotó: cyberpress.hu

A magyar kormányhoz hasonlóan a soproni városvezetés számára is a gyermek az első. A családok támogatása mellett fontos cél, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek. Éppen ezért az elmúlt években számos bölcsőde, óvoda és iskola újult meg. Nagy öröm, hogy a Hillebrand utcában ezúttal egy vadonatúj bölcsőde nyitotta meg kapuit, melynek köszönhetően 84 férőhellyel bővül a bölcsődei férőhelyek száma városunkban.

Fotó: Barcza Attila – Facebook

Az új bölcsőde az Anger réti sporttelep mellett, a Hillebrand Jenő utcában található. Az új bölcsőde megépítésére nagy igény mutatkozott a környéken élő kisgyermekes családok részéről is, hiszen ezáltal jelentős mértékben javult a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés a városrészben.

A kivitelezés során három nevelési-gondozási egységet hoztak létre, így az épület hatszor 14 fős csoportokat képes fogadni. Az új bölcsőde tartalmazza mindemellett a szükséges kiszolgálóhelyiségeket, vizesblokkokat, konyhát, fedett teraszokat és játszókertet is.

Fotó: Barcza Attila – Facebook

Az egy szintes hagyományos építésű épület a legújabb hőtechnikai előírásoknak megfelelő anyagok felhasználásával, szerkezetekkel készült. Az épület fűtését hőszivattyús gépészeti rendszer biztosítja, így az épület működése modern és környezettudatos, emellett pedig az akadálymentesítés követelményeinek is megfelel.

A bölcsőde épületét mind megjelenésében, mind felszereltségében a gyermekek és a nevelők igényei számára alakították ki a 21. század elvárásainak megfelelően.

Fotó: cyberpress.hu

A beruházás 1,2 milliárd forintos összköltséggel valósult meg, melyet a Swietelsky Magyarország Kft. valósított meg. A létesítmény alapkövét 2022. márciusában rakták le. Az elképzelések szerint a területen óvoda is épülhet majd, ezzel hozzájárulva a városrész intézményi lefedettségéhez.

Az átadón részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint Barcza Attila soproni országgyűlési képviselő.

Fotó: Barcza Attila – Facebook
Fotó: cyberpress.hu