Átadták a felújított Lenkey utcai egészségházat

Forrás: Farkas Ciprián Facebook-oldal / Fotó: Griechisch Tamás

Szebb és modernebb környezet várja a soproniakat a felújított Lenkey utcai egészségházban. A kormányzati támogatásból felújított épületet péntek délelőtt adta át dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

A Lenkey utcai rendelőintézet felújítását 2023. februárjában kezdték el, a kivitelezés kilenc hónap alatt valósult meg, melynek során megújult az épület belső és külső homlokzata, valamint új nyílászáró szerkezeteket építettek be. Felújították a tetőket, a vízszigetelést, illetve korszerű kondenzációs gázkazánokat, valamint új radiátorokat szereltek be. Az épület áramfogyasztását szinte teljes egészében a tető teljes felületén elhelyezett napelemes rendszer szolgálja.

Felújításra került az épület villamos hálózata, új energiatakarékos LED lámpatesteket helyeztek el és új lift segíti a könnyebb közlekedést az épületen belül.

Forrás: Farkas Ciprián Facebook-oldal / Fotó: Griechisch Tamás

A rendelők teljes klimatizálása és kifestése is megvalósult, továbbá az épület földszintjén mozgáskorlátozottak részére is elérhető vizesblokk épült. A régi elhasználódott székek helyett új várótermi ülőhelyeken várakozhatnak az oda látogatók. Az épületben egységes, modern információs táblákat is kihelyeztek. Mindezek mellett újjáépítették a közösségi tereket is: új álmennyezet, falburkolatok és pvc padlóburkolatok készültek. Megtörtént az ajtók felújító mázolása és új, rozsdamentes, üvegbetétes acélkorlát került elhelyezésre a lépcsőházban.

Az épület előtti és melletti burkolatok és a csapadékcsatorna felújítása is megvalósult. Az Önkormányzat a Lenkey utca aszfaltburkolatát is felújította saját forrásból, az utca Deák tér felőli egyirányúsításával pedig további parkolási lehetőségeket is teremtett.

Forrás: Barcza Attila Facebook-oldal / Fotó: Griechisch Tamás

A felújítási munkák sikeres megvalósításában nagy szerepe volt a rendelőintézetben dolgozó háziorvosoknak, védőnőknek, személyzetnek és a koordinációban résztvevő SOSZI munkatársainak, illetve a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek, páciensek türelmének és együttműködésének.

Ezért Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata minden résztvevőjének köszöni a munkáját és reméljük, hogy a megújított épületet és környezetét mindenki megelégedéssel fogadja és használja majd.

A munkálatokat a soproni székhelyű FÉSZ Zrt. végezte el, melyek ütemezése komoly feladatot jelentett, hiszen a felújítási munkák a rendelőintézet működése alatt szintenként valósultak meg, így a felújítás ideje alatt továbbra is fogadhatták az pácienseket. A fejlesztés 1,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósult meg.

Forrás: Barcza Attila Facebook-oldal / Fotó: Griechisch Tamás
Forrás: Farkas Ciprián Facebook-oldal / Fotó: Griechisch Tamás
Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu