Megújultak a közösségi terek Balfon

Az egyik leglátványosabb fejlesztés a buszforduló megújulása Sopron-Balfon / Fotó: cyberpress.hu

Szabadtéri helyszíneken dolgoztak a kivitelezők az elmúlt hónapokban Balfon, ennek eredményeképp szépülhettek meg a soproni településrész közösségi terei. Látványos környezetrendezést végeztek a buszforduló középszigeténél, játszótéri eszközök épültek, kültéri fitneszparkot telepítettek és lesz látogatóközpont is tematikus sétautakkal, ismertető táblákkal.

Korábbi években megújult a járda Sopron-Balfon, a Fő utcában esztétikus térőburkolatú felületek kerültek kialakításra. Jelenleg már a környezetrendezési munkálatok befejezésén dolgoznak a szakemberek. A buszforduló megújítása lett az egyik legimpozánsabb, új burkolatokat és szegélyeket fektettek le, zöldnövényzet valamint utca bútorok kerültek elhelyezésre. Kisbalfon az Alsódomb és az Akácfa sor területén új játszótéri eszközöket telepítettek, de ugyanitt lett új piknikterület is, esőbeállóval, asztalokkal és tűzrakó helyekkel. Balf egyik legismertebb nevezetessége, a kénes gyógyvízet adó ivókutat körülvevő parkot is bővítették. Új sétányok, padok, szemetesek és tűzrakóhelyek létesültek, és ütéscsillapított felületre további hat fitnesz eszközt telepítettek.

A József Attila Művelődési Központ új interaktív látogatóközpontnak is otthont ad ezentúl. Otthont biztosítanak a helyi termékek vásárjának, és a  települési programokról, rendezvényekről adnak felvilágosítást. A kultúrház udvarán új rendezvényteret alakítottak ki, fedett kemencét építettek. A település közterein új tájékoztató táblák adnak információt Balf értékeiről, történetéről és adottságairól. Három tanösvényt is felfedezhetnek a turisták ezek segítségével, az itt elhelyezett QR kódokon át mobiltelefonos útmutatással is vezetett túrán vehetnek részt.

Egy régóta dédelgetett terv vált valóra a buszforduló átépítésével / Fotó: cyberpress.hu
A helyi turizmust is erősítik a tájékoztató táblák, melyek érdekes információkat mesélnek el a település értékeiről (Kattintásra nagyít) / Fotó: cybepress.hu

A beruházás helyszíneit érintő fejlesztési elemekről (szabadidőpark, interaktív látogatóközpont) részletesebben ide kattintva írtunk.

Balfon a Művelődési Ház a közösségi rendezvények otthon, itt kemence épült / Fotó: cyberpress.hu
A Zsolnay-kút körüli parkos rész új köztéri fitnesz eszközökkel bővült / Fotó: cyberpress.hu
Padok, szemetesedény és sütögetőhely is került az ivókút parkjába / Fotó: cyberpress.hu

Kerékpáros pihenőhely, térképes információs tájékoztató tábla és szervízpont is létesült, egy másik beruházás eredményeképp:

Ugyanitt kerékpáros pihenőhelyet is építettek, biciklis szerszámokkal és útbaigazító térképpel kiegészítve / Fotó: cyberpress.hu
A környék kerékpárral bebarangolható útvonalait ismertetik (Kattintásra nagyít) / Fotó: cyberpress.hu
Ismertető tábla a Balfi vízről (Kattintásra nagyít) / Fotó: cyberpress.hu