Hosszú kilométereken át újraaszfaltozták a Nemeskúti utat

Felújították a Nemeskúti utat Sopron külterületi szakaszán / Fotó: cyberpress.hu

Közel 3,7 kilométeren végeztek útfelújítási munkákat a soproni Nemeskúti úton, már régi igény volt a fejlesztés megvalósítása.

Kárpáti Béla, a fejlesztő cég vezetője és Barcza Attila képviselő a kivitelezés helyszínén / Fotó: Barcza Attila Facebook-oldala

A Szárhalmi erdőn átvezető szakasz korábban teljesen járhatatlan volt, egyes helyeken még az út alaprétege is károsodott. A leginkább kritikus helyeken az ágyazati réteg helyreállítását követően újjáépítették a pályaszerkezeti rétegeket is. A kerékpáros forgalomra kijelölt út burkolatát megerősítették, és legalább hat centiméteres aszfaltburkolattal látták el két rétegrendben. A Nemeskúti út gyakorlatban a Rákosi út folytatása, a lakott területet elhagyva aluljárón keresztezi az M85-ös utat, hétvégi házak mellett halad el és a Balfot Fertőrákossal összekötő aszfaltos kerékpárútba torkollik az erdőalján. A beruházás keretében ezen a részen kerékpáros pihenőhely is épül, a burkolt területen elhelyezett padok, asztalok, információs tábla, és szemétgyűjtő edény várja a bicikliseket, akik eközben a Fertő-táj panorámájában gyönyörködhetnek.

Barcza Attila, Sopron és térségének országgyűlési képviselője Facebook-oldalán az útépítéssel kapcsolatban azt írta, a magyar kormány támogatásával megvalósuló fejlesztés nemcsak a kerékpáros turizmus élénkítéséhez járul hozzá, hanem nagy segítség a borászok, vadászok, erdészek számára is. A beruházás a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. gondozásában kerül megvalósításra egy fejlesztési csomag részeként, a projekt többi eleméről ide kattintva írtunk részletesen.

Felújították a Nemeskúti utat Sopron külterületi szakaszán / Fotó: cyberpress.hu
Felújították a Nemeskúti utat Sopron külterületi szakaszán / Fotó: cyberpress.hu