Elmondjuk milyen lesz az új soproni skate park pálya!

Skate park pálya épül Sopronban 2021.12.18-án / Fotó: cyberpress.hu

December elején értesülhetett a szélesebb közvelemény dr. Farkas Ciprián polgármester bejelentése nyomán arról, hogy megkezdődött egy régóta dédelgetett fejlesztés megvalósítása. Az már most biztos, hogy az új skate park népszerű lesz, hiszen számtalan fiatal vágyott már egy ilyen lehetőségre.

Mint a projektmenedzseri források is írják, Sopronban nagy igény mutatkozik a fiatalok körében egy görpálya építésére, ezért Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a park megépítése mellett döntött. 

A Soproni Városfejlesztési Kft. híradása szerint egy 14 x 36 méteres aszfalt burkolatú skate park épül a Sopron Pláza melletti önkormányzati tulajdonban lévő murvás parkoló hátsó részén. Azt már mi tesszük hozzá, hogy bár a helyszínválasztás elsőre nem magától értetődő, bizonyosan lehet érvelni mellette. Az extrém sportok kedvelőinek otthont találni nem a városközpont a legalkalmasabb, sokkal inkább egy olyan hely, ahol a közelben nincsenek lakóingatlanok. Saját tulajdonú terület is szükséges hozzá, ami itt szintén adott volt. A gördeszkások, görkorisok, BMX-esek és rolleresek itt akár késő estig vagy az éjjelbe nyúlóan is gyakorolhatnak a szabadban.

Skate park pálya épül Sopronban 2021.12.18-án / Fotó: cyberpress.hu

A 6 elemből álló Orangeramp fantázianevű görpályát a Hovi-Tech Kft. gyártja és telepíti. A pályaépítő nyírpazonyi székhelyű vállalat 2008-tól foglalkozik görparkok tervezésével és építésével, külföldön és Magyarországon egyaránt elismert a szakmában. Nagy tapasztalattal bírnak a piacon, saját termékcsaládot kínálnak a sportolók magas elvárásainak megfelelő minőségben. Építettek már pályát Székelyudvarhelyen és Milánóban is, de számos magyar városban is felismerhetők a narancssárga színt is magukban hordozó parkok. Az aszfaltos útburkolat kivitelezési munkálatait a kerítések és utcai bútorok beszerzését a STRABAG Általános Építő Kft. végezte el.

A beruházást abból a kormányzati pályázatból valósítja meg Sopron városa, mely a zöldterületek rekreációs célú családbarát fejlesztése címet viseli. Ugyanezen projekt keretében épül a Koronázódomb új látványossága is, és a Bécsi-domb fejlesztése, valamint számos városi játszótér korszerűsítése, bővítése is.

Akár ilyen is lehet majd az új soproni skate park / Forrás: orangeramp.com
Skate park pálya épül Sopronban 2021.12.18-án / Fotó: cyberpress.hu