Az idei hatmilliomodik utasát köszöntötte a GYSEV

Folyamatos fejlődés jellemzi a GYSEV Zrt-t, kezelésre átvett vonalak több száz kilométernyi nagyságrendben, vonalvillamosítás korábban leamortizálódott állami fenntartású pályákon, tíz vadonatúj Flirt motorvonat és legutóbb használt, de jó minőség IC kocsik üzembe állítása. Nem hiába, hogy a vasúttársaság 2010 óta folyamatos utasszám növekedést regisztrál.

Fotó: Koszorú Mihály

Az előző évekhez hasonlóan idén is megtartotta a társaság jó szokását, de a növekvő tendenciát követve 2016-ban már nem az öt, hanem a hatmilliomodik utast köszönthette a vasúttársaság.

Fotó: Koszorú Mihály

A szerencsés utazó a Budapest-Keleti pályaudvarról közlekedő Tűztorony Intercityvel érkezett Sopronba, Győr után, a GYSEV szolgáltatási területén értesítette őket a vasúttársaság személyzete. A soproni vasútállomáson Lendvay Péter, a GYSEV Zrt. személyszállítási üzletág vezetője virágcsokorral köszöntötte az utast, valamint egy Bécsbe szóló ajándékutalvánnyal kedveskedett.

Fotó: Koszorú Mihály

Tényszerű számok kedvelőinek mindez azt jelenti, hogy míg 2010-ben 5 millió 8 ezer, 2011-ben 5 millió 253 ezer,  2012-ről nem találtunk adatot, 2013-ban 5 millió 949 ezer, 2014 pedig 6 millió 132 ezer utas válaszozta a tárasaság magyarországi személyszállítási szolgáltatását. És a fent említett látványos beruházások mellett, olyan apróságokra is odafigyelnek, mint a várótermi és fedélzeti Wifi lefedettség, fedett kerékpártároló, összehangolt járatok és bérletek a volántársasággal, amik minden esetben fejlesztik az utazási körülményeket.

Fotó: Koszorú Mihály
Fotó: Koszorú Mihály

cyberpress.hu