Valós tartalomra törekszünk...

Megkezdődött az Erzsébet-kert felújítása

Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok az Erzsébet-kertben, ahol dr. Fodor Tamás polgármester tájékoztatta a média munkatársait a részletekről. A városvezetés több tagja is részt vett ezen az eseményen és ők is megtekintették a munkálatok kezdetét.
Sok érdekes információval gazdagodtunk, amit természetesen megosztunk az olvasóinkkal is.

Sopron önkormányzata 214 millió forintot nyert el a magyar kormány támogatásával az Erzsébet-kert felújítására. Ebből az összegből többek között megújul a kert sétaúthálózata és a kerítése, felépül a zenepavilon, korhű padokat, székeket kap a terület valamint kialakítanak egy ivókutat is.

A zenepavilon

A megújult Erzsébet-kert tervrajza 

Az egykori sörház terasza is, valamint maga az épület körvonala is megjelenik majd a kertben, nyírt sövény illetve fakorlát segítségével.
A játszótér mellett lévő, 1846-1847 között épült „kaszkád”-nak nevezett szárazon rakott támfalat is helyreállítják.
Az épített elemeken és kertbútorokon kívül a növényzet is megújul, a veszélyessé vált és elöregedett fákat és növényeket cserélik, emellett újabb növényfajok is megjelennek majd, továbbá faápolási munkálatokat is végeznek majd.
Ezzel párhuzamosan egy öntözőrendszer kiépítése is megtörténik, amely a növényzet fenntartását fogja segíteni.

2

A megújult parkban összességében több fát fognak elültetni, mint amennyi cseréje megtörténik majd. Minden fafajta legnagyobb egyedénél egy névtáblát is kihelyezésre kerül, szemléletformálási céllal és természetesen a madarakra is gondolnak. Több madárodú lesz kihelyezve a védett kert fajdiverzitás növekedésének elősegítésére.

A felújítási munkálatok során a kivitelező szakaszosan lezárja a park egyes részeit, de remélhetőleg mindenkit kárpótol majd a megújult Erzsébet-kert.

 

A munkálatok elkezdődtek a kivitelezési határidő 2015. szeptember 30.

 

leczovics

Hirdetés: