Sopron város független médiaportálja

A gyalogátkelők új generációja már tesztüzemmódban! (videó)

Egy októberi izlandi videó adta az alapötletet Ausztriában annak a kísérleti jelleggel felfestett 3 dimenziós gyalogátkelő felfestésnek, amely a napokban valósult meg Linz-ben.  – számol be a heute.at.

kép forrása: fotokerschi.at

Az elhatározást a tettek követték, amely legelső lépése egy ideális kereszteződés kiválasztása volt az osztrák városban, amelynél fő szempontok voltak, hogy nagy forgalmú szakaszon legyen – mind autós és mind gyalogos szempontból – valamint mindenképpen  egyirányú közlekedésű úttest is legyen, hiszen látványilag a 3D-s hatás természetesen csak irányból működik.

kép forrása: fotokerschi.at

A megfelelő gyalogátkelőt egy iskola szomszédságában találták meg, ahol a szakemberek megvalósították az újfajta felfestést és amely minden bizonnyal sokkal figyelemfelkeltőbb az autósok számára mint a már jól megszokott klasszikus fajta.

kép forrása: fotokerschi.at

Nekünk tetszik ez a praktikus megoldás, amelyet Sopronban is eltudnánk képzelni olyan helyeken ahol jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhely van, bár ugye egy idő után azoknak akik megszokásból járnak nap mint nap ugyanazon a szakaszon egy rövid idő után már nem okozna meglepetést ez sem, azonban mindenképpen megérne egy próbát nálunk is.

 

Az izlandi videó, amely az alapötletet adta itt látható:

 

Vegamálun GÍH

Video Copyright ©Gústi Productions – for media and news usage please go to http://goo.gl/DPsa7H —- Vídeó gert fyrir Vegamálun GÍH. Þrívíddargangbraut var gerð fyrir utan Landsbankann á Ísafirði í Hafnarstræti.

Hirdetés: