Az édesanyákat köszöntötték a Soproni Gyógyközpontban

Rövid műsorral és virággal köszöntötték Anyák Napja alkalmából a Soproni Gyógyközpont szülészeti osztályán fekvő édesanyákat. Idén 18 kismama szült a jeles nap környékén Sopronban, akiket a Máltai Szeretetszolgálat gyermekcsoportja lepett meg a kedves gesztussal.

Magyarországon 90 éve ünneplik a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolódva az Anyák Napját, a Soproni Gyógyközpontban 3. alkalommal szervezték meg az ünnepséget.
A szülészeti osztályon összegyűlt édesanyákat az intézmény nevében Dr. Peitl Szilárd szülész – nőgyógyász köszöntötte. Mint mondta, a szülészeti osztály munkatársai szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen ők azok, akik folyamatos szemtanúi anyák és gyermekeik egymásra találásának. Látják, hogyan fonódik először egymásba az édesanyák és újszülöttjeik tekintete a szülés után, s hogyan alakul ki percek alatt anya és gyermeke között az örökre elszakíthatatlan kötelék. Dr. Peitl Szilárd azt kívánta a jelenlévő édesanyáknak, hogy minél többet őrizzenek meg az első napok meghittségéből, neveljék türelemmel és szeretettel gyermekeiket.
Az ünnepségen a Máltai Szeretetszolgálat kis csoportja az alkalomra szóló versekkel, dalokkal örvendeztette meg a meghatódott édesanyákat.
A rövid műsort követően egy szál virággal kedveskedtek a napokban szült anyukáknak. Sopronban 3 csöppség érkezésének is örülhettek családjaik Anyák napja vasárnapján.

2015. május 4-ig a Soproni Gyógyközpontban 281 kisbaba látta meg a napvilágot. A szülészeti statisztikákat nézve ez a szám a születésszám mérsékelt emelkedését mutatja.

 

L.L.ZS.