Egy éjjel három embercsempészt is elfogtak a rendőrök a megyében

Forrás: police.hu

A rendőrök három embercsempészt fogtak el egyetlen éjszaka alatt Győr-Moson-Sopron megyében. Két ukrán és egy montenegrói férfi tizenhat illegális migránst akart Ausztriába vinni június 13-14-én éjjel. A rendőrségi közlemény hangsúlyozza, az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járőrök az embercsempészeket elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrökkel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Mindhárom esetben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján intézkedtek az egyenruhások térségünkben.

  • 22 óra 55 perckor egy magyar honosságú gépkocsit állítottak meg Sopronkövesd belterületén. Az autóban a 24 éves ukrán embercsempészen kívül további négy, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • 1 óra 40 perckor az M85-ös autóúton Csorna külterületén. Ezt az autót egy 49 éves montenegrói fiatalember vezette, rajta kívül az utastérben hat – magukat afgán, török, illetve szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • 1 óra 55 perckor a rendőrök az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár külterületén megállítottak egy lengyel honosságú gépkocsit. Az autóban a 27 éves ukrán embercsempészen kívül további hat, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.