Videó: felborult egy autó az M85-ösön, a mögötte érkező simán továbbhajtott

Forrás: MKIF Facebook-oldal

Segítségnyújtás elmulasztása miatt lehetne eljárása alá vonni az autóst, aki lényegében lassítás nélkül elhajtott egy balesetet szenvedett közlekedőtársa mellett az M85-ös autóúton. A videót a közútkezelő töltötte fel közösségi oldalára, figyelemfelhívó szándékkal.

Mint az MKIF Zrt. írja, forgalom szinte semmi, érkeznek az autók, amikor az egyik nem követi le a kanyar ívét, picit letér az úttestről, megijed és elrántja a kormányt. Alulkormányzottá vált, ütközik a szalagkorláttal és a visszapattanástól felborul, de itt nem a vezetéstechnikai rész a lényeg – hívják fel a figyelmet.

A videóban szereplő első érkező autó el is mulasztotta (a rendszáma sajnos nem volt leolvasható), de köszönet a második és harmadik autónak, akik viszont megálltak segíteni – ismertetik. Kiemelik, a törvény szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Emlékeztetnek arra is, mindig meg kell győződni arról, szükség van-e segítségre.