Vegye meg a régi tűzoltóautót, támogassa a sopronhorpácsi önkénteseket!

Fotó: Facebook

Előre szeretnének lépni Sopronhorpács Önkéntes Tűzoltóegyesülete, egy korszerűbb járműre lenne szükségük, ezért felhívást intéztek a helyiben élők felé.

Az ÖTE tagságának nyilvános levele a helyzetükre próbálja meg felhívni a figyelmet, hiszen az általunk 2010-ben vásárolt tűzoltóautó már elavult, a biztonságos működés érdekében cserére szorul. A lakosság segítségét kérik, támogatásra van szükségük a cél elérése érdekében, hogy egy modern és hatékony tűzoltóautóval láthassák el önkéntes munkájukat.

Nem kérdés, hogy az önkéntes lánglovagok milyen fontos szolgálatot töltenek be egy-egy település és szűkebb környékének mentés- és tűzvédelmében. Tavaly tíz műszaki mentéshez, négy tűzesetnél és egy téves riasztáshoz vonultak, de számtalan rendezvény biztosításában működtek együtt. Legyen sikeres az összefogásuk!

“Szeretettel kérjük Önöket, hogy támogassák a tűzoltóságot ebben a fontos kezdeményezésben. Bármilyen adomány, legyen az pénzügyi vagy egyéb támogatás, hozzájárulhat ahhoz, hogy modern és hatékony járművel felszerelt tűzoltósággal rendelkezhessünk. Az egész közösség összefogására és segítésére van szükségünk annak érdekében, hogy továbbra is biztosíthassuk a gyors és hatékony segítséget vészhelyzetekben. Köszönjük mindenki elkötelezettségét és segítségét!”

Farkas Róbert elnököt a Facebook-posztban feltüntetett elérhetőségen lehet elérni.

Az egyesület számlaszáma: MBH bank 59100102-10050879

Minden bizonnyal jól jönne számukra az is, ha mihamarabb jelentkezne egy vevő arra az 1987-es gyártású Steyr 791-es gépjárműfecskendőre, amit szintén a közösségi felületen hirdetnek értékesítésre. Komplett felépítménnyel, szivattyúval és víztartállyal, létrával és mindenféle tartozékokkal együtt 3,5 millió forintért eladó a tűzoltóautó. A sok másikkal egyetemben Ausztriából származó jármű összkerékhajtással és friss műszaki vizsgával rendelkezik, órájában alig 30 ezer kilométert számlál.