Tolvajt is fogtak a soproni rendőrök a közlekedési akcióban

fotó: SRK

Az akcióban 32 járművezetővel intézkedtek a járőrök. A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén közlekedő járművezetőket ellenőriztek a járőrök 2024. február 28-án. Az ellenőrzés célja a közlekedési szabályokat, különösen az elsőbbségi és az irányváltoztatási szabályokat megszegők, továbbá az ittas vezetők kiszűrése, a biztonsági öv használatának betartása valamint a közlekedési balesetek megelőzése volt.

A közlekedési akcióban két esetben tettek szabálysértési feljelentést „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla figyelmen kívül hagyása, valamint forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt.

Elsőbbségadás elmulasztása miatt 5 alkalommal, egyéb közúti jelzések figyelmen kívül hagyása miatt 8 esetben szabtak ki helyszíni bírságot az egyenruhások, míg közigazgatási bírságot 18 járművezető kapott, ők nem használták a biztonsági övet.

Az akció során egy lopás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt is sikerült elfogniuk.

Hasonló ellenőrzésekre a jövőben is számítani kell Sopron közútjain.

A rendőrök felhívják a közlekedésben résztvevők figyelmét a biztonsági öv szabályszerű használatára, a sebesség helyes megválasztására és az elsőbbségi szabályok betartására.

A gyalogosan és kerékpárral közlekedők részére pedig az úttesten, a kereszteződésekben és különösen a vasúti átjárókban történő helyes közlekedési magatartás fontosságát, a kellő körültekintést és figyelmet hangsúlyozzák az egyenruhások.

 

 

 

Via Rendőrkapitányság Sopron