Sopronra figyel ismét a női kosárlabda világa!

Hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy Sopron ismét olyan eseménynek ad otthont, ami a női kosárlabdázásban minden országnak egy komoly mérföldkőnek számít. A város ad otthont ugyanis február 8. és 11. között az olimpiai selejtező-torna sorozat egyik csoportjának, amelyben a magyar válogatott Kanadával, Japánnal és Spanyolországgal méri össze az erejét. A tornáról az első három helyezett szerez részvételi jogot a párizsi ötkarikás játékokra, és ami biztos, hogy a helyi rendezőkőn nem fog múlni a magyar siker, hiszen mindent megtesznek a gördülékeny és remélhetőleg magyar szempontból sikeres torna lebenyoltása érdekében. 

 

A mi szempontunkból azért is jelentős ez a torna, hiszen 44 éves várakozás után most újra komoly esély van arra, hogy ott legyünk az olimpián, ami óriási dolog lenne. Ez azért sem lenne kis dolog, hiszen a magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, igaz, akkor negyedikként zárt Moszkvában, ami azóta is sporttörténelmi jelentőséggel bír számunkra.

No persze a kijutás nem egyszerű feladat ha az ellenfeleket nézzük, hiszen ott van például Kanada, akik az idei Amerika-bajnokságon bronzérmesek lettek, vagy az előző olimpiai ezüstérmes csapat Japán, illetve és nem utolsósorban az Eb-második spanyol gárda. Erős mezőny valljuk be. Igaz, a magyar csapatot sem kell félteni, hiszen Székely Norbert szövetségi kapitány hölgykoszorújában is remek játékosok vannak, amely keret az alábbi játékosokból áll:

Aho Nina (DVTK Hun-Therm), Dombai Réka (Serco UNI Győr), Dubei Debóra (Serco UNI Győr), Goree Cyesha (Serci UNI Győr), Határ Bernadett (Salamanca, spanyol), Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd), Juhász Dorka (Schio, olasz) Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm), Kiss Virág (Mersin, török), Lelik Réka (DVTK Hun-Therm), Studer Ágnes (Carolo Basket, francia), Varga Alíz (Sopron Basket)

A mérkőzésekre szurkolói szempontból hatalmas az érdeklődés, sokan fogják a helyszínen buzdítani a magyar csapatot, ami remélhetőleg plusz energiákat is felszabadít majd a lányokban.  A soproni csarnok a korábbi Euroliga négyes döntőkhöz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővült, így az biztos, a helyszínen a szurkolói buzdításra nem lehet majd panasz.

Információink szerint a mérkőzéseket élőben közvetíti felületein az M4 Sport, igy azok sem maradnak le a meccsekről, akik nem tudnak a helyszínen szorítani a lányoknak.

 

 

A program:

2024. február 8., csütörtök
16:30   Spanyolország – Japán
19:00   Magyarország – Kanada
***
2024. február 9., péntek
15:30   Kanada – Spanyolország
18:00   Japán – Magyarország
***
2024. február 11., vasárnap
15:00   Kanada – Japán
17:30   Spanyolország – Magyarország