Sopronba is érkeznek a Google Streetview autói! 🚘📸

Április 23-átől megjelennek a magyar utakon a Google Utcaképek / Streetview térképszolgáltatás kocsijai, a Dunántúlon és Kelet-Magyarországon egyaránt. A következő hónapokban bejárják az ország számos pontját, hogy frissítsék a közterekről elérhető 360 fokos fotókat.

A Google autóival találkozni lehet majd Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban és Szekszárdon – írja a hvg.hu, folytatva a felsorolást: Egerben, Orosházán, Kecelen, Dabason és Sárospatakon is feltűnnek majd a fóliás, kamerás személyautók.

A Google tájékoztatásában megemlíti, utcák és utak mellett több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket. Ennek köszönhetően a felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen belvárosi utcáin, ellátogathatnak a Balaton-partra , az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy elkirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is. Sopronban az Előkapu és a Várfalsétány is lépésről-lépésre bejárható a weben keresztül, de akár még a Tűztorony alatt is átmehetünk virtuálisan.

A személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően a képeket egy olyan eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése gombra kattintva lehet kérni.