Sárkány Maraton a Hanságban: Sportolás a természet szárnyán – az állatvédelem jegyében

Frissítés:

A 2024. május 11-ére meghirdetett Sárkány Maraton a Hanságban technikai okok miatt, változatlan távokkal, új időpontban, 2024. szeptember 28-án kerül megrendezésre.

______________________

2024-es évben ismét megrendezésre kerül a Sárkány Maraton a Hanságban című versenyünket, amelyen futás, túra, nordic walking, illetve kerékpáros futamokban indulhatnak a versenyzők; a legkisebbek számára pedig gyermekfutamokkal, kincskereséssel készülnek.

A rendezvény időpontja: 2024. május 11. szombat 7 órától, helyszíne: Bősárkány, Kossuth utcai piactér

A Hanság lenyűgöző tájain, Bősárkány idilli szomszédságában rendezik meg immár negyedik alkalommal a Sárkány Maratont. A sporverseny célja nem csupán a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése, hanem a Szigetközi Állatvédő Liga támogatása is. Ismerje meg a részleteket, hiszen nem csak jótékonykodni kívánó gazdik, de futni, túrázni szerető kutyáik is részt vehetnek az a sportrendezvényen. A közösség ereje, a támogató szurkolás, és a jó ügy érdekében tett lépések mindannyiunkat összekapcsolnak.

A rövidebb távok aszfalton, míg egyes hosszabb távok nagyrészt mezőgazdasági és erdei utakon haladnak. Növekvő sorrendben nevezni lehet 2 km gyermekfutás, 5 km futás, és gyermek kerékpárfutam, 10 km- futás és kerékpározás, 15 km- „Kincskereső” helyismereti kerékpáros túra a család minden tagjának, 15 km- nordic walking és 21 km- futás és kerékpározás kategóriában.

A Szigetközi Állatvédő Ligáról:

A Szigetközi Állatvédő Liga alapítvány célja az ismeretterjesztés, a prevenció, az állatmenhelyek fenntartásának és fejlesztésének segítése, az állatvédelem és a felelős állattartás népszerűsítése. A Szigetközi Állatvédők segítséget kívánnak nyújtani a fiatalok állatvédelemmel összefüggő oktatásának és ismeretterjesztő programjainak a támogatásához, továbbá a szükséges élelem és adományok juttatásával a rászoruló állattartók számára a meglévő állataik fenntartásához, ellátásához is. A Sárkány Maraton időpontjára szervezett adománygyűjtés célja, hogy támogassák munkájukat, és hozzájáruljanak a bajba jutott állatok megsegítéséhez. Nem csak pénzbeli adományokat fognak gyűjteni, hanem kutya- és macskaeledelt és kiegészítőket a rászoruló kisállatok részére.

Hogyan lehet támogatni?

Már a Sárkány Maratont megelőzően, a közösségi médián keresztül felhívást intéztek, hogy ha tehetik, pénzbeli adományaikat az alapítvány bankszámlájára (MBH Bank, 10300002-13526345-00014901) utalják el, illetve a helyszínen is kihelyezik a pénzbeli adomány gyűjtésére szolgáló eszközt. Aki pedig állateledelt tud hozni akár versenyzőként, akár szurkolóként, a Liga munkatársai részére közvetlenül is átadhatja majd adományát a Sárkány Maraton versenyközpontjában.

További információkért látogasson el a 4runhappyteam.hu oldalra.