Rézfúvós zene a javából április 26-28. között Liszt Ferenc szülőfalujában!

A BRASS FEST idén április végén ismét a fúvószene központjává teszi Liszt Ferenc szülőhelyét, Doborjánt / Raidingot. A THE PHILHARMONIC BRASS pénteki koncertjére már most minden jegy elkelt. A Liszt-központ területén termelői vásár gondoskodik a regionális finomságokról és kulináris élvezetekről.

“Szervezőként különösen örülünk annak, hogy a Brass Fest ilyen jó fogadtatásra talált a közönségünk körében. A rézfúvós zenének nagy hagyománya van Burgenlandban – sok hivatásos zenészhez hasonlóan mi is a helyi zenei társaságban kezdtük zenei pályafutásunkat. Nagyon fontos volt számunkra, hogy a rézfúvós zenét saját fesztiválhétvégével tiszteljük meg” – mondja Johannes Kutrowatz művészeti igazgató.

Pénteken a THE PHILHARMONIC BRASS már gondoskodott a teltházas koncertteremről. JONATHAN BLOXHAM vezetésével tizenhat fúvós és négy ütőhangszeres, a Berlini és Bécsi Filharmonikusok, valamint más neves zenekarok tagjaiból verbuválódott tizenhat fúvós és négy ütőhangszeres tesz meg mindent azért, hogy izgalmas, új akusztikai élményt teremtsen. A Giuseppe Verditől John Williamsig terjedő eklektikus zenei válogatással az együttes a 18. századi fejedelmi és királyi udvarok rézfúvós zenei hagyományaihoz is visszanyúl.

A JOSEPH HAYDN BRASS zenészei szombat délelőtt egy izgalmas potpourrit kínálnak Joseph Haydntól Liszt Ferencig. Az együttes névadója, Joseph Haydn remekműveire alapozva mutatja be széles repertoárjának keresztmetszetét. A klasszikus és romantikus zenei csúcspontok feldolgozásai valamint az újabb keletű zenékből származó saját szerzemények sem maradhatnak el. A joseph Haydn brass
öt zenésze vezet végig a programon, és tartogatnak egy-két meglepetést a tarsolyukban. Idén is a Sopron Város Fúvószenekara a Musikverein Franz Liszt Raiding-gal közösen lépnek fel a település főterén, egyúttal, és zenei aláfestést adva a termelői piac közönségének.

Este WIEDER, GANSCH & PAUL lép a színpadára “Rambazamba” című műsorával. A köznyelvben a “Rambazamba” kifejezés egyet jelent a vad, fergeteges ünnepléssel, a bulihangulattal, a féktelen és viharos hangulattal. De aki ismeri ezt a három kivételes muzsikust, az tudja, mi rejlik mögötte valójában: lélegzetelállító virtuózitás, finom közös kompozíciók és zseniális hangszerelések, és határtalan zenei öröm a zenei univerzum minden részéből származó kompozíciókkal.

Az ORIGINAL WOODSTOCK MUSIKANTEN vasárnapi matinéjával zárul a fúvószenei hétvége. Teljesen ismeretlen darabok, Egerländer slágerek és saját szerzemények ötvözésével a címadó “Musikantenstreiche”-vel olyan programot állítottak össze, amely a rézfúvós zene műfajának szenteli magát játékos formában, de a legmagasabb színvonalon. Matthias Schorn – a Bécsi Filharmonikusok szólamvezető klarinétosa – vezetésével a zenészek közös céllal gyűlnek össze: új életet lehelnek az elfeledett rézfúvós csemegékbe. A Genuss Burgenland által szombaton a Lisztzentrum területén szervezett piac regionális kiállítókkal idén tavasszal is kulináris finomságokat kínál, és sétálgatásra és elidőzésre invitál.

BIZTOSÍTSA GYORSAN JEGYÉT A RÉZFÚVÓSFESZTIVÁLRA!

Brass Fest – 2024. ÁPRILIS 26-28.
■ pé. 26 04. 18:30 The Philharmonic Brass – Jonathan Bloxham
■ szo.04. 27 11:00 joseph Haydn brass
■ szo.04. 27 17:00 Térkoncert Sopron Város Fúvószenekara – Musikverein Franz Liszt Raiding
■ szo.04.27 18:30 Wieder Gansch & Paul
■ szo. 04. 28 11:00 Original Woodstock Musikanten – Matthias Schorn