Megnevezte soproni jelöltjeit a Fidesz-KDNP a június 9-i önkormányzati választásokra

Forrás: Farkas Ciprián Facebook-video

Bemutatták a Fidesz-KDNP soproni jelöltjeit a 2024-es önkormányzati választásokra – derült ki a közösségi médiában megjelent tudósításból. Nagy változás nem hoz a kampány, a legutóbbi felálláshoz képest egy körzetben történt személyi változás.

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki főtanácsadó bejelentette, a pártszövetség polgármesterjelöltje dr. Farkas Ciprián, aki folytatni kívánja a megkezdett munkát, amennyiben erre a választópolgároktól felhatalmazást kap. Nyitrai Zsolt felidézte, többekkel is beszélgetett akik állították, az elmúlt öt évben többet fejlődött a város mint az azt megelőző száz esztendőben.

Dr. Farkas Ciprián nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Magyarország legnagyobb és legerősebb pártszövetségének támogatását tudhatják magukénak. Csapatának bemutatását azzal kezdte, hogy a következő öt évben minden erejükkel azon fognak dolgozni, hogy Sopron lendületben maradjon.

A képviselőjelöltek Tóth Éva (Jereván-lakótelep), Péli Nikoletta (Balf és környéke), Várnainé Pongrácz Mária (Kurucdomb és környéke), Juhász Adrienn (Kőfaragó tér és környéke), Mágel Ágost (Felsőlőverek), Abdai Zsolt (Alsólőverek), dr. Simon István (Tómalom, Virágvölgy), Stöckert Tamás (Brennberg), Dóra György (Apácakert, Pihenőkereszt), Filep Márk (belváros), Magas Ádám és dr. Csiszár Szabolcs.

Egy olyan várost kezdtek el építeni, amiben minden itt élő csak a fejlődés előnyét érzékelte – mondta el a polgármesterjelölt kampánybeszédében, hozzátéve: miközben Sopron megmaradt annak a karakteres, mély történelmi hagyományokkal rendelkező ékszerdoboznak, amelyet mindannyian szeretnek. Ennek megőrzésére vállalkoznak. Dr. Farkas Ciprián felidézte, az elmúlt öt év eredménye az M85-ös autóút, a rendészeti integrált központ, az új Lővér-uszoda, a Múzeumnegyed, az Árpád utcai parkolóház, de a sort hosszan lehetne folytatni az iskolák, óvodák korszerűsítésével és a belváros teljes megújulásával.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének és csapatának célja, hogy Sopron fejlődése folytatódjon, különös tekintettel a gazdaság és a turizmus megerősítése terén, valamint a közlekedés fejlesztésével.

Hangsúlyozta, olyan Sopront és olyan közösséget építenek, ahol jó élni, jó családot alapítani és gyermeket nevelni. Véleménye szerint vannak olyan politikai erők, amiknek ez nem áll érdekében. Éppen ezért a június 9-i választás tétje szerintük az, hogy továbbra is lendületben marad-e a város. Álláspontjuk szerint a háborúpárti baloldal és Gyurcsány Ferenc helyi katonái újra eladósítanák és tönkre tennék a várost, amit egyszer már megtettek, ezért van óriási tétje a választásoknak.

Sopronban a népesség szerint az egyéni választókerületben megválasztott képviselők száma 12 fő, míg kompezációs listáról 5 fő tud mandátumhoz jutni a soproni közgyűlésben. A 2019-es önkormányzati választás eredményeképp mind a 12 körzetben a fideszes jelöltek szereztek többséget, az 5 listás helyet pedig az ellenzéki jelöltek töltötték fel a választópolgárok akarata szerint. A 7-es választókörzet önkormányzati képviselője jelenleg Sass László (Fidesz-KDNP), helyében indul új jelölt.