Megígérték, megcsinálják: készül a Virágvölgy új buszfordulója

Fotó: cyberpress.hu

Aki csak néhány év után jár újra a Virágvölgy városrészben, komolyan elcsodálkozhat. Gombamód nőnek ki a földből az új lakóházak, népesülnek be az egykori mezők és kiskertek, de a dűlőutak sármentesítésre kerülnek. Nem véletlen, hogy az infrastruktúra szinte alig tudja lekövetni ezt a dinamikus változást, az utóbbi időszak jelentős fejlődését a Virágvölgyi út fejlesztése hozta el.

Ahogyan elvárható, úgy folytatódik a munka, a közösségi közlekedési hálózat bővítésével.

2020 végén jutott hozzá a soproni önkormányzat a szükséges ingatlanhoz a Csőszház dűlő és a Virágvölgyi út kereszteződésében, ahová buszforduló, játszótér, park és egyéb hasonló létesítmények kialakítását tervezik – írtuk korábban. Ezt követte a környezet fejlesztésének tervezése, a két utca elágazásánál autóbusz forduló, megállóhely és járdák kiépítésével, valamint gyalogos átkelőhely kijelölésével. Akkor úgy idéztük, a Virágvölgyi út és a Csőszház dűlő végleges keresztmetszeti szakasza 6,5 méter, a Csőszház dűlő burkolatához kapcsolódó buszsáv szélessége pedig 3 méter lesz.

Fotó: cyberpress.hu

A helyben élők már tapasztalhatták, hogy megindultak a munkálatok, melyet az önkormányzat információs táblákkal ismertet.

“Itt buszfordulót építünk!

A buszközlekedés környezetkímélő, energiatakarékos, hatékony, olcsó, segíti a gyermekek önálló közlekedését. A nyugdíjasoknak, gyermekeknek ingyenes.

Zöld várost építünk.

Kérjük együttműködésüket”

– állítja helyesen a tábla, amelyen az illetékes elérhetőségét is feltüntették.

Fotó: cyberpress.hu

A helyi járatok autóbuszok buszfordulója jelenleg a városrész kapujában, a Tercia Hubertus étteremnél van. Az új létesítmény egy kilométerrel távolabb helyezkedik majd el, ez minden bizonnyal előrelépés a virágvölgyi lakosok számára.

Az új út kialakítása teremtette meg a lehetőséget, hogy az autóbuszok is bejárhassanak a városrészbe.

Fotó: cyberpress.hu archívum

Kiemelt szegéllyel, zárt csapadék víz elvezetéssel, gyalogjárdával épült meg az út, ahol közvilágítás is van. Nem elfelejtve, hogy 30 km/ó-s sebességkorlátozás van érvényben!

Fotó: cyberpress.hu archívum