Mattersburgba költözik az osztrák posta új logisztikai bázisa

illusztráció / cyberpress.hu

Jó ütemben halad az építkezés a burgenlandi Mattersburg (Nagymarton) területén, ahol nyár elejére tervezik az osztrák állami posta új logisztikai telephelyének nyitását.

Walbersdorf (Borbolya) városrészen egy 9300 négyzetméteresen telken építkezik a posta, az új bázis a pöttschingi (Pecsenyéd) és marzi (Márcfalva) elosztóközpontok helyett épül, azok ugyanis már nem képesen felvenni a tempót a rohamosan növekvő csomagszámokkal. A bvz.at érdeklődésére a posta szóvivője Markus Leitgeb elmondta, nyár elején tervezik birtokba venni a létesítményt.

A dolgozókat átveszik, ahol korszerű munkakörnyezetet kínálnak majd számukra. A csomagok feldolgozására is lesz elég hely, 1900 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlan épül. A csomagok mellett leveleknek, reklámanyagoknak és a nyomtatott sajtónak is jut hely, a fenntarthatóság jegyében pedig a kiszállító járművek elektromos üzemre történő átállására is felkészülnek. Az elektromos járművek töltéséhez megfelelő infrastruktúra is telepítésre kerül, valamint zöldtetőt is kap az épület.

A Neudörfl (Lajtaszentmiklós) alatti elosztót Wiener Neustadtba (Bécsújhelyre) helyezik át.

Nyitókép: cyberpress.hu illusztráció / fotók forrása: bvz.at, web