Magyarul indítanak targoncás tanfolyamot Ausztriában

Az Osztrák Hulladékgazdálkodási Vállalkozások Szövetsége (VOEB) márciusban magyar nyelvű targoncás tanfolyamot indít az alsó-ausztriai Bruck an der Leitha (Lajtabruck) településen. A szövetség a képzést a munkaerőhiányra reagálva szervezi meg, önköltséges formában.

Gabriele Jüly, a VOEB elnöke az ORF.at-nak elmondta, Ausztriában a targonca üzemeltetéséhez targoncavezetői engedélyre van szükség. “A vezetői engedély megszerzéséhez vezető úton azonban gyakran jelentenek nehézséget a nyelvi akadályok. A munkatársaim háromnegyede beszél magyarul. Ők azok a munkások, akik karbantartják az infrastruktúránkat. Ezért az új tanfolyamot felvettük az akadémia programjába, hogy minden érdeklődő az osztrák szabványoknak megfelelő továbbképzésben részesülhessen” – közölte a szövetségi vezető. A továbbképzés mellett a VOEB ezzel a tanfolyammal az iparágban tapasztalható szakképzett munkaerő hiányára reagál.

A magyar nyelvű targoncás tanfolyamra március 7-én és 8-án kerül sor a határközeli városban. A kétnapos képzés szövetségi tagok számára nettó 390 euró, külsősöknek 520 euró plusz áfa. A résztvevőkre első nap elméleti előadás, majd gyakorlat vár. Az árumozgatástól kezdve a rakományrögzítésig mindenre kiterjedő oktatásban részesülnek, a vizsga előtt otthoni tanulással kell elmélyíteniük tudásukat.

A tanfolyamra február 22-ig lehet még jelentkezni. Megfelelő érdeklődés esetén szerb nyelvű targoncás tanfolyamot is indítanak.

További információ és jelentkezés itt érhető el.