Magyar fiatal támadt a schattendorfi strand úszómesterére

illusztráció / Kép forrása: schattendorf.at

Egy hétfőn esti incidensről számoltak be az osztrák médiában a schattendorfi (Somfalva) önkormányzat közleménye nyomán. Azt állítják, a létesítmény zárása előtt egy fiatal bukósisakjával ütötte meg a fürdő úszómesterét.

A meinbezirk.at arról ír, hétfőn nem sokkal este 8 előtt az éppen szolgálatban lévő úszómester a zárásról tájékoztatta a bent tartózkodókat. Egy magyar állampolgárokból álló csoport ezt nem akarta elfogadni, és többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el a strand területét. A közlemény szerint az egyik fiatal erőszakoskodott, és motorossisakjával többször megütötte az alkalmazottat.

Az ügyben megszólalt Thomas Hoffmann polgármester is, aki szerint a korábbi években is előfordultak hasonló problémák. Most azonban az erőszakosan fellépő fiatal átlépte a vörös vonatlat – jelentette ki a település vezetője. Az önkormányzat által fenntartott intézményből örökre kitiltották a magyar fiatalt, és ezt következetesen alkalmazni fogják mindazokra, akik nem tudnak alkalmazkodni a rendhez, magatartásuk nem illeszkedik a szabadidős létesítményben elvártakhoz. A polgármester úgy zárta, ilyen emberek nem lehetnek a közösségük részei.

Thomas Hoffmann schattendorfi (somfalvi) polgármester egy korábbi képen, a határzárat eredményező intézkedés bejelentése kapcsán / Fotó: krone.at