Machetés támadót lőttek le a rendőrök Savanyúkúton

Fotók: bvz.at

Bad Sauerbrunnban (Savanyúkút) egy ember halálával végződött a rendőrségi akció január 5-én péntek délután. Egy 55 éves férfi a machetével támadt a rendőrökre, ezt követően lőtték le. Az elhunyt férfi német állampolgár volt.

A hatóság közbenjárását egy családi vita előzte meg a burgenlandi kistelepülés Wiesener Strasse-i ingatlanjában. A rendőrség kiérkezésekor a férfi a bozótvágó késsel fenyegette meg feleségét, figyelmen kívül hagyta a rendőri felszólítást. A híradások szerint hiába használtak ellene paprika sprét, ellen állt és nem akart együttműködni.

A rendelkezésre álló információk szerint az elkövető ezt követően a rendőrökre támadt, egyiküket a viselt védőfelszerelés ellenére megsebesítette. Ekkor a rendőrök több lövést adtak le, amelyek eltalálták a támadót.

A tartományi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a fegyverhasználattal és a leadott lövések számával kapcsolatos vizsgálatok folyamatban vannak, ezt a bécsi bűnügyi hivatal folytatja le. A tartományi főügyészség elrendelte az elhunyt férfi holtestének boncolását.

Később a feleség a médiában bírálta a rendőrség eljárását. Elmondta, férje művész, színész és környezetvédelmi aktivista volt. Pénteken ő maga hívta a segélyhívó számot, és ismertette mentális állapotát. Amikor a rendőrök megérkeztek, a nő a kertkapuhoz ment, és elmagyarázta, hogy pszichiátriai sürgősségi ellátásra van szükségük. Aztán a férje állt mögötte, kezében a kertészkedéshez használt machetével, amit a kertkapura helyezett. Soha nem fenyegetőzött – magyarázta a 60 éves hölgy.

Forrás: bvz.at, orf.at