Leszakadt az ég – gondot okozott a hirtelen jött csapadék Sopronban / videók

Fotó: Tudósító / cyberpress.hu

Megtelt patakmeder, bázott bevásárlóközpont, elöntött aluljáró – csak néhány kép az elmúlt órákból, amit a Sopronba érkezett heves esőzés hátrahagyott magából.

Fotó: Tudósító / cyberpress.hu

Pénteken délután már kaptunk egy ízelítőt nyári zivatarból, de szombatra mutatta meg magát igazán a szeszélyes időjárás. A felhőszakadást jégeső kísérte, a kiadós eső után a város térségében jónéhány káreseményről érkezett beszámoló. Bár alig 20-30 percig tarott az ítéletidő, a felhőszakadás után sok utcában állt a víz. Rövid idő alatt legalább 30-40 mm eső hullott, a hirtelen érkező nagy mennyiségű csapadékot nem tudja kezelni a csatornarendszer. A szirénák zaját a Jerevánon és a belvároson át a Lövérekben is hallani lehetett, kiöntött patak, elárasztott utcák és megsérült homlokzatok miatt is szükség volta beavatkozásra. Az ingatlanok mellett autók is beáztak, sok utcát elöntött a víz.

A csapadékos időjárás Sopront sújtotta a leginkább, a térség északabbra fekvő települései felé vette az irányt, amit a helyi mellett a fertőhomoki és fertőszéplaki webkamerák örökítettek meg.