“Köszönöm minden politikai szereplőnek, hogy a kampány kulturáltan, demokratikus és a józan elvárások szerint zajlott”

A szokásoktól eltérően dr. Farkas Ciprián, Sopron megyei jogú város polgármesterének napirend előtti felszólalásával vette kezdetét a választásokat követő első, június 27-i rendes közgyűlés, derül ki a városi honlapon közzétett jegyzőkönyv alapján. A város első embere, nagyarányú támogatottság mellett ismételten megválasztott polgármestere a választásokkal kapcsolatban fogalmazta meg gondolatait:

“Mielőtt a megszokott formulával megállapítanám a határozatképességet és megszavaztatnám a napirendet, kérem engedjék meg, hogy újfent köszönetet mondjunk ezen a helyen is a soproni polgároknak, akik június 9-én a szavazóurnákhoz járultak és hoztak egyfajta döntést.

Politikai pártszimpátiától függetlenül köszönjük minden soproni embernek, hogy véleményt nyilvánított. Köszönjük a hivatal apparátusának, hogy a választások tisztasága felett őrködött, munkálkodott és lebonyolítottuk azt minden zökkenőmentes aggály és probléma nélkül. Június 9-e elmúlt, előre tekintünk. A kampány mindig alkalmas arra, hogy megemelje a vérnyomást, megbolygassa a pulzusszámot és az idegrendszerre hátrányos következményeket terheljen. Köszönöm minden politikai szereplőnek is azt, hogy kulturáltan, és úgy gondolom, hogy komolyabb kilengések nélkül a kampány végig egy demokratikus és a józan elvárások szerinti mederben zajlott.

Az eredmény megszületett.

Innentől fogva mindenkit arra kérek, hogy a kis réztáblának megfelelően járjon el akkor, amikor a közgyűlési ülésteremben helyet foglal és a város érdekében eljár és cselekszik.

Köszönöm szépen mindenkinek!”

A közgyűlés hátralevő része papírforma szerint alakult, a napirendről nem tértek el, csak egy alkalommal jellemezte párbeszéd az ülést. Az ellenzéki képviselők közül Jakál Adrienn kért szót, a helyi buszos közszolgáltatás kapcsán szólt hozzá a menetrend kérdéséhez, melyre aztán négy fideszes városatya kontrázott rá.

nyitókép illusztráció!