Kivonul a Pepco Ausztriából, minden üzletüket bezárják

Forrás: web

A lengyel Pepco Group közölte, hogy kivonul az osztrák piacról, miután nem tud megfelelő megtérülést elérni az országban.

A diszkont kiskereskedelmilánc február 20-án közölte, hogy beszünteti a tevékenységét Ausztriában, mivel nem látja előre, hogy az osztrák piacon megfelelő nyereséget érhet el. A lengyel tőzsdén jegyzett Pepco, Poundland és Dealz márkák tulajdonosa, amelynek december végén 4832 üzlete volt, 2021 szeptemberében lépett be az osztrák piacra, és 73 üzletet nyitott az országban – írja az economx gazdasági lap.

Az Ausztriából való kivonulás a cég szerint javítja majd a csoport 2024-re vonatkozó cash flow-ját és a jövedelmezőségét – közölte a vállalat, hozzátéve: így más piacokra összpontosíthatnak, ahol nagyobb nyereséget tud elérni.

Az első üzleteket Bécsben és Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) nyitották meg, de két határközeli burgenlandi városban is van boltjuk. Kismartonban (Eisenstadt) és Felsőpulyán (Oberpullendorf) is bezárja üzletét a Pepco, amely mintegy 25 ezer munkavállalót foglalkoztat Európa 17 különböző országában.

Mint a cég magáról írja, a Pepco több mint 18 éves történetét folyamatos növekedés jellemzi, havonta bő 30 millió ügyfelet szolgálnak ki ruházati és háztartási cikkekkel, játékokkal alacsony árakon.