Két hónapos videó borzolja a kedélyeket Sopronban, a különös visszaeső elkövető már a rácsok mögött

Forrás: Facebook

Mindennemű kommentár nélkül töltöttek fel egy videót április 17-én az egyik népszerű, több tízezer tagot számláló soproni Facebook-csoportba, amelyen egy durva erőszakos cselekedet látható. ( A videót aztán törölték az oldalról! )

Mivel a feltöltő nem részletezte a látottakat, sokan gondolhatták úgy, hogy az eset most történt a Kossuth Lajos utca egyik üzlete előtt. Ez azonban nem így van, a felvétel még télen készült, az elkövető aztán előzetes letartóztatás alá került.

Bővebben az Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye ad tájékoztatást:

A Soproni Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta a letartóztatását egy fiatal férfinak, aki egy fogyatékkal élő személyt bántalmazott azért, hogy értékeit elvegye.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő, 22 éves elkövető idén februárban, reggel, Sopronban az utcán odalépett a szemmel láthatóan fogyatékkal élő sértetthez. A sértettet felszólította, hogy adja oda azt, ami nála van, máskülönben megüti és elveszi tőle. A férfi a folyamatosan tiltakozó sértettet ezt követően ököllel, nagy erővel úgy megütötte, hogy a földre esett. A férfit ezután egy harmadik személy húzta el a bántalmazottról, aki az útról felkelve az utca túloldalára menekült.

A nyomozó hatóság a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsította meg, mely bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi tavaly ősszel szabadult szintén rablás, illetőleg más bűncselekmények miatt kiszabott két és fél éves szabadságvesztéséből, így cselekményét különös visszaesőként valósította meg. Munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkezik, ellene szabadulása óta több eljárás is indult.

A szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélyére tekintettel a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását.

A több kézen át nyilvánosságra hozott videóban látható szereplőket elhomályosítottuk, hangjukat eltorzítottuk a személyiségi jogokra tekintettel. Figyelem, a felvétel a nyugalom megzavarására alkalmas lehet!