Ismét Sopronbánfalván tartanak kihelyezett kormányülést

Stratégiai kormányülés Sopronbánfalván / Sopron, 2023. február 7.-én. / fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mondhatni hazajár a Fidesz-kormány a Leghűségesebb Városba, visszatérő helyszíne a kormányüléseknek a bánfalvi karmelita kolostor. Sajtóinformációk szerint már vasárnap kezdetét veszi a háromnapos kihelyezett tanácskozás, mely alatt nem terveznek nyilvános programot tartani.

A konkrét napirendekkel kapcsolatban nem osztott meg információkat a kormányzat, az ATV kérdéseire a Kormányzati Tájékoztatási Központ úgy fogalmazott, nincs semmilyen bejelentenivalónk ezzel kapcsolatban. Ha lesz a miniszterelnöknek valamilyen sajtónyilvános belföldi vagy külföldi programja, arról kellő időben tájékoztatást fogunk adni – adták válaszul.

A lapértesülések mindenesetre azt vélelmezik, a vasárnaptól keddig tartó kormányülés fontos témája lehet az önkormányzati és uniós választás közeledte, ahogy a jegybank 75 bázispontos kamatcsökkentése is. Továbbá a csütörtöki rendkívüli EU-csúcs is, ahol az Ukrajnának szánt forrásokról született döntés.

Tavaly kétszer járt itt a kormányzat, de 2022-ben is volt kihelyezett kormányülés Sopronban, egy szó mint száz, nagy hagyománya van ennek az Orbán Viktor miniszterelnök vezette igazgatásban.