Holnaptól mozivásznon az összesarazott soproni belvárosi utcák

Március 14-én debütál a Most vagy soha! című történelmi ihletésű kalandfilm, melynek középpontjában Petőfi Sándor és a márciusi ifjak állnak a pesti forradalom idején 1848. március 15-én. A film alkotói azt ígérik, hogy a filmen keresztül átélhetjük a forradalmat.

Ismét egy jónak ígérkező magyar történelmi film kerül a mozikba, két órányi izgalommal és drámával. Rákay Philip producer a forgatásra úgy emlékezett vissza, Sopron csodálatos utcáit összesaraztuk, a Nemzeti Múzeum elé szürke marhákat vittünk, a Kincsem Parkban Landerer nyomdabelsőt, Fóton hollywoodi méretű díszletvárost építettünk. 100 nap forgatás, 100 színész, sokezer kiváló ember közös, szent akarata, kitartása, tehetsége és évekig tartó, megfeszített munkája kellett ahhoz, hogy mindez sikerüljön. Úgy gondolja, hazafias kötelesség volt filmet készíteni Petőfi Sándor és a márciusi ifjak egy napjáról, a napról, amely mindent megváltoztatott. A soproni forgatásról olvasónk is tudósított, a Templom utcában egy ablakból kiugró jelenetet forgattak.

A Pro Kultúra Sopron szervezésében 2024. március 21-én 18 órától filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozó lesz a Kultik Sopron – Elit Moziban. A filmek történelmi hátterének bemutatására dr. Tóth Imrét, a Soproni Múzeum igazgatóját kérték fel valamint elfogadta a meghívást Lóth Balázs rendező, Mosolygó Sára és Berettyán Nándor színészek.

A Cinema City Sopronban a premier napján négyszer, az Elit Mozi háromszor adja le a filmet.