Három új Látópont várja a jó gyakorlatok iránt érdeklődő közösségeket vármegyénkben

Az új cím birtokosok

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület 2023-ban is kiírta a Látópontok létrehozása és stabilizálása céljából pályázatát.  A beérkezett pályázatok elbírálása után Győr – Moson – Sopron vármegyében három új címbirtokost is üdvözölhetünk, akik a jó gyakorlatok megismertetésén keresztül új ismereteket, tapasztalatokat tudnak átadni, kapcsolatokat építenek és segítik a cselekvésen alapuló tudás- és tapasztalatszerzést. Térségünkben Fertőd, Sopronkövesd és Fertőhomok pályamunkáját is elismerték, akik hagyományaiknak, értékrendjüknek megőrzése és továbbadása mellett közösségépítő szerepük is követendő. 

Fertőhomok Község Önkormányzata és a Fertőhomok Horvát Tájház pályázatában bemutatta, hogy a fertőhomoki horvát gyökerű település a nemzetiségi kultúráját a hagyományok átörökítését, a népi nemzetiségi értékek megőrzése mellett, milyen újszerű, kreativitást igénylő módszerekkel teszi tanulhatóvá, érdekessé, a hasonló adottságokkal rendelkező települések számára.

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület díját Fertőhomok képviseletében átvette Horváth Attiláné tájházi múzeumpedagógiai foglalkozás vezető és Juranits Attila tájház vezető.

 

Sopronkövesd község Önkormányzata missziójának tekinti, hogy a megrendezésre kerülő számos rendezvénye minőségi, a hagyományokat tisztelő és újakat teremtő program legyen, amelyek a helyi intézmények, civil szervezetek és a civil lakosság szervezésében, vagy kezdeményezésére, az Önkormányzat partnerségével valósulnak meg.

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület díját Sopronkövesd képviseletében átvette Fülöp Zoltán polgármester.

 

KalandBirodalom, jáTAKEon, – felnőtt társasjáték klub. Hogyan lehet ez jó gyakorlat? Meg kell nézni Fertődön a Fertődi Művelődési Ház és Szabadidőközpontban, amely egy igazán remek programot kínál. 

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület díját Sopronkövesd képviseletében átvette Ihász Mónika intézményvezető.