Hamarosan 53 kamera pásztázza Sopront!

A soproni kamerarendszer régi vezérlőterme még 2016 áprilisában / Fotó: © Leczovics Zsolt / cyberpress.hu archívum

Két új térfigyelő felszerelése mellett döntött csütörtökön a soproni képviselőtestület, amelyekkel immár 53-ra ugrik városunkban az a terület, amelyet a rendőrség monitorozni tud. Többek közt a  „nagy testvér” látja a város bevezető útjait, fontos közlekedési csomópontjait, forgalmas tereit, de például az oktatási intézmények egy részénél az adott közterületet is. 

A két új 360 fokban forgatható térfigyelő kamera közül az egyik a Király Jenő utcai játszótér közelében kerül telepítésre, míg a másik a Révai Miklós utcai kültéri edzőpark környezetébe.

A közgyűlési előterjesztésében elhangzott, hogy a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési, bűnfelderítési és közrendvédelmi szempontokat mérlegelve az előző években is több alkalommal tett javaslatot térfigyelő kamerák közterületeken való elhelyezésére, amelyeket az önkormányzat eddig is támogatott, így jelenleg 51 kamera pásztázza Sopront, de most további bővítés vált szükségessé.

Érdemes tudni, hogy a kamerákkal történő közterület kijelöléséről és annak szükségességéről a törvény értelmében a rendőrség dönt, az önkormányzat véleményének előzetes kikérését követően. A közgyűlés ezúttal is pozitívan véleményezte az előterjesztést, így a gyakorlati telepítésnek sincs akadálya.    

 

 

 

 

***